Akçaabat’ta 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni Düzenlendi

Akçaabat’ta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 79’uncu yıl dönümü nedeniyle anma törenleri düzenlendi.

10 Kasım 2017 Cuma 15:34
Akçaabat’ta 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni Düzenlendi

Atatürk Parkında düzenlenen 10 Kasım Anma Töreni kapsamında düzenlenen çelenk sunma törenine Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Güney, İlçe Emniyet Müdürü Şevki Pekdemir, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Mustafa Selçuk, siyasi parti temsilcileri, ilçe protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Anıtına İlçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığınca çelenk sunulmasının ardından 2 dakikalık siren sesi eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Akçaabat Cumhuriyet Ortaokulunca hazırlanan Atatürk’ün ölümünün 79. Yıldönümü anma programı Erol Günaydın Kültür ve Sanat Merkezinde devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Cumhuriyet Ortaokulu öğretmeni Saniye Tayyar yaptı. Anasınıfı öğrencisi Tahir Ulutepe ‘Atatürk’, 8/D sınıfı öğrencisi Hamiyet Şen ‘Gidiyor’, 7/A sınıfı öğrencisi Ahmet Kayra Mumcu ‘Mustafa Kemal Sesleniyor’ adlı günün anlam ve önemini belirten şiirleri okudular. Okul öğrencilerince hazırlanan ‘Atatürk’ adlı oratoryo ve okul korosunca sahnelenen Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi, öğrencilerin Atatürk ile ilgili düşüncelerine dair hazırlanan röportaj videosu ve okul öğrencilerinden Bahar Kurt ve Özgür Kasap’ın zeybek oyunu izlendi.

Son olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Atatürk ve Çocuk’ konulu ilkokullar arası resim, ortaokullar arası şiir ve resim, liseler arası şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren yarışmacılara ödülleri protokol üyelerince verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.