Akçaabat’ta 19 Mayıs Kutlandı

20 Mayıs 2024 Pazartesi 13:43
Akçaabat’ta 19 Mayıs Kutlandı

Akçaabat’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.

Akçaabat Kaymakamlığı, Akçaabat Belediyesi, Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü organizesinde yapılan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Atatürk Parkı’nda çelenk sunma töreniyle başladı.

Çelenk sunma törenine Akçaabat Kaymakamı Yusuf Cankatar, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Sefa Güngör, ilçe protokolü, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları, Siyasi Partilerin İlçe temsilcileri, Muhtarlar, Kurumların Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çelenk sunma töreninde saygı duruşunda bulunuldu; İstiklal Marşı okundu. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çelenk sunma töreninde öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine vurgu yapan şiirler, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Sporcu Andı okundu. Akçaabat Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesindeki sporcu grupları hünerlerini sergiledi. Kutlamalarda, Işıklar Çok Programlı Anadolu Lisesi Kız Horon Ekibi ve Akçaabat Belediyesi Erkek Halk Oyunları Ekibi de sahne alarak hünerlerini sergiledi.

GENÇLİK YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama etkinlikleri, Atatürk Parkı’ndan başlayarak Sahil Havuzlar Meydan Parkına kadar uzanan Gençlik Yürüyüşü ile devam etti.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalyaları verildi. Yoğun ilgi gören yarışmalarda, Okçuluk U18 Kadın/Erkek, Gençlik Koşuşu Kadın/Erkek ve Bisiklet Kadın/Erkek kategorilerinde dereceye giren sporcular ödüllerini aldılar.

PENALTILAR BAŞKANDAN

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama etkinliklerinin sona ermesiyle birlikte, Akçaabat Kaymakamı Yusuf Cankatar ve Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, alanda düzenlenen masa tenisi ve penaltı atma müsabakalarına katıldılar.

Spor alanında gösterdikleri başarılı performanslarla katılımcıları şaşırtan Akçaabat Kaymakamı Yusuf Cankatar ve Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, spor yapmanın ve gençleri desteklemenin önemini bir kez daha vurguladılar.

SPOR ŞÖLENİ YAPILDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama etkinlikleri, Akçaabat Belediyesi tarafından dolu dolu hazırlanan bir programla gün boyu devam etti.

Akçaabat Belediyesi Futbol Sahasında, Akçaabat’taki gençlere, çocuklara, yetişkinlere ve spor yapmayı seven herkese Akçaabat Belediyesi tarafından çeşitli spor branşlarında parkurlar hazırlandı.

Hem Akçaabatlı gençler hem de çevre ilçelerden gelen gençler 19 Mayıs coşkusunu Akçaabat’ta doyasıya yaşadılar.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, kutlama etkinliklerinin ardı sıra olduğu programda, gençlerle birlikte spor parkurlarında ter döktü.

KLASİK ARABALAR RENK KATTI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Akçaabat Belediyesince Belediye Futbol Sahasında organize edilen program için alana getirilen klasik arabalar, yoğun ilgi gördü.

Kutlama programına katılanlar, spor parkurlarında birbirleriyle mücadele ettikten sonra klasik arabaları yakından inceleme fırsatı buldu.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, klasik arabaları yakından inceleyerek Akçaabat’ta gezinti yapma imkanı buldu.

Son Güncelleme: 20.05.2024 13:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.