AKÇAABAT’TA ÇOCUKLARIN SOSYAL GELİŞİMİ DESTEKLENİYOR

04 Mayıs 2024 Cumartesi 13:36
AKÇAABAT’TA ÇOCUKLARIN SOSYAL GELİŞİMİ DESTEKLENİYOR

Çocukların problem çözme ve diğer yeteneklerinin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Akçaabat Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde Satranç Kursu düzenlendi. 

Akçaabat Belediyesi Sanat Akademisi çatısı altında yapılan kurslardan biri olan Satranç Kursu’nda 4-10 yaş arası çocuklar satranç öğreniyor. 

Toplamda 13 kursiyerin bulunduğu kursta usta öğretici Kemal Bektaş tarafından üç ay boyunca çocuklara satrancın incelikleri öğretildi. 

Çocukların çok yönlü gelişimine önem verdiğini belirten Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Satranç Kursu’ndaki çocuklara kurs sonunda başarı belgelerini takdim etti. 

Duygu ve düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Satranç kursu ile birlikte çocukların hızlı düşünme ve doğru karar verebilme becerileri de gelişiyor. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın çok yönlü gelişimine büyük önem veriyoruz. Satrancın zihin gelişimi üzerindeki etkisi yadsınamaz. Satranç, çocuklara sorun çözmeyi ve olaylara farklı açılardan bakmayı öğretmesiyle de dikkat çekiyor. Satranç oynadıkça kritik etme ve analitik düşünme yeteneği kazanan çocuklar, neden sonuç ilişkilerini daha iyi kavrayabiliyor ve böylece mantık yürüterek çeşitli çıkarımlarda bulunabiliyor. Satrançla kazandıkları bu yetenekleri günlük hayatta da kullanabilen çocuklar, arkadaşlarıyla ve sosyal çevreleriyle sorun yaşadıkları zaman akılcı çözüm yöntemleri bulma eğilimi gösteriyor ve daha başarılı ilişkiler kurabiliyor. Sorun çözmeyi öğrenme, çocukların eğitim yaşamına da olumlu faydalar sağlıyor. Sorunlara farklı boyutlardan, çözüm odaklı bir şekilde bakan çocuklar, bir yandan dersleri daha iyi anlarken öte yandan eğitim hayatlarıyla ilgili problemleri daha kolay çözebiliyor. Sanat Akademisi bünyesinde açtığımız Satranç Kursunu başarıyla tamamlayan tüm çocuklarımızı yürekten tebrik ediyorum. Kurs hocamız Kemal Bektaş’a, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne, birbirinden değerli ebeveynlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın gelişimine katlı sağlayacak işler yapmaya devam edeceğiz.” Dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.