Altuntaş’ın gitmesi 5 vakit namaz gibi şart

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Turan Altuntaş’ı sert eleştiren Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Adayı Ömer Hakan Usta, “En samimi şekilde söylüyorum ki, Şoförler odasının bu başkandan kurtulması artık 5 vakit namaz gibi şarttır” dedi

08 Aralık 2017 Cuma 10:15
Altuntaş’ın gitmesi 5 vakit  namaz gibi şart

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Adayı Ömer Hakan Usta, önemli açıklamalarda bulundu. Usta, mevcut Başkan Turan Altuntaş’ı ve yönetimini eleştirdi. Usta, “Bu insandan bu kurumu alıp özgür hale getirdiğimizde bunu özel gün olarak kutlayacağız. Çünkü bu da bir nevi şoför esnafımızın, Trabzon’un kurtuluşu anlamına gelecektir. En samimi şekilde söylüyorum ki, Şoförler odasının bu başkandan kurtulması artık 5 vakit namaz gibi şarttır” dedi. Usta, Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Adayı Hüseyin Turgut Aydın’ın iddialarına da cevap verdi. İşte Usta’nın açıklamaları:

İLK DÖNEM FENA DEĞİLDİLER

Mevcut oda başkanı ilk döneminde fena değildi. İkinci döneminde aşırı yalpalamaya başladı, üçüncü dönemde düzelir diye beklerken maalesef şoförler odasını uçurumun eşiğine getirmiştir. Bu durum şoför esnafımız tarafından büyük tepki çektiğinden bir arayış içerisine girildi. Bu arayışlar sonucunda şahsıma şoför esnafımız tarafından bir misyon çizildi. Bu istek ve baskılara daha fazla dayanamayıp, 19 yıl görev yaptığımız Şoförler Odası’nın geleceğini kurtarmak için başkanlığa aday olduk. Amacımız esnafımızın hak ettiği hizmetleri sunarak, odamızın gelirlerinin heba edilmesinin önüne geçip, bu gelir ve hizmetleri şoför esnafımızla buluşturmaktır.

ODA BAŞKANI KİMİ KANDIRIYOR

Yaş sınırını göreve geldiğimiz zaman çözmek için mücadele edeceğiz. UKOME tarafından gönderilen hiçbir belgeyi sümen altı yapmayacağız. Şoför esnafımızla sadece seçim dönemleri değil her zaman istişare edeceğiz ve haklarının sonuna kadar savunucusu olacağız. Yaş sınırını 2019’a ertelediğini söyleyen oda başkanımız kimi kandırıyor. Şoför esnafımızın gözünün içine baka baka yalan konuşuyor. 2016 yılında odaya tebliğ edilen yönetmelikte zaten bunun 2019’da hata geçeceği bildirilmişti. Şimdi ise üyelerimize mesaj göndererek, yaş sınırını 2019’a erteledik diyor.

İSTİFA EDECEK Mİ?

Odaların işleyişi Yönetim Kurulu kararlarıyla yapılır. Dolayısıyla ben yönetim kurulu üyesi olmadığım için alınan kararlarda imzam yoktur. Yetki ve sorumluluk tamamen Başkan ve Yönetim Kurulu’ndadır. Buraya üye aidatını silmiş olduğu bir kişiyi getirirsem istifa edecek mi? Üyelerimiz bize kendileri söyleyip, dalga bile geçiyorlar. Diyorlar ki, “Daha dün aidat borcum olduğu için bana evrak vermeyen, git nereden bulursan bul deyip bizi odadan kovan başkan bugün bizden aidat karşılığında kendisine oy vermemizi istiyor.” Aidatını zamanında ödeyen üyelerimizin hakkını nasıl ödeyecek. Buradan sesleniyorum; oda başkanına destek verecek her üye ve durak başkanları aynı vebali taşıyacaklardır.

12 YILIN HESABINI SORMAK GEREK

Mevcut oda başkanını buradan göndermek marifet değildir. Bizim için önemli olan seçimden sonra 12 yılın hesabını sormaktır. Bu işten bu kadar ucuz kurtaramayacaktır. Hiçbir proje üretemeyen başkan olarak tarihe geçmiştir. Geçmiştekilerin bıraktıkları mirası yok etmiş odayı bugünlere getirmiştir. Durak toplantılarında, esnafımızın gözünün içine baka baka “Ben hiçbir proje yapamam” diyerek üyelerimizle alay etmektedir. 12 yıl önce ortaklardan birine düşen aylık kazanç 3 memur maaşı düzeyindeydi. Şimdi bir memur maaşı bile değil. Kimse algı operasyonu yapıp üyelerimizi kandırmasın. Şoför esnafına nasıl gelir sağlarım diye düşünsün.     

KABADAYILIK DÖNEMİ BİTTİ

Artık kabadayılıkla kurum idare etme dönemi bitmiştir. Herkes ekmeğinin kabadayısı olmuştur. Esnafımızın çektiği sıkıntılar ortadadır. Oda başkanının menfaati şoför esnafının menfaatlerinin çok ama çok önüne geçmiştir. Kurum tekelleşmiş. Bu kadar esnaf hep haksız kendisi sürekli haklı! Böyle bir anlayış olamaz. Ben bu insanı önce Allah’a, sonra şoför esnafımızın vicdanına havale ediyorum. Onlar gerekeni zaten yapacaklardır.

ESNAFA DUVAR ÖRDÜ

Vizyon meselesine gelince.. Herhalde vizyon ile ‘Eurovision’ şarkı yarışmasını birbirine karıştırıyor. Biz şoför esnafı vizyonunu kaybetti derken, şoför esnafının ikinci plana atılmasını kast ettik. Oda başkanı şoför esnafının öne geçmesini hiçbir zaman istemedi. Belediyelerle esnafın arasına duvar ördü. Vizyona hep kendi çıktı, kendi oynadı. Biz göreve geldiğimizde vitrine çıkacak olan o odanın gerçek sahipleri şoförler olacaktır. Bencillik devri kapanacak.

BEŞ VAKİT NAMAZ GİBİ ŞART

Bu insanın AK Parti’yi ağzına alması bile bir suçtur, bir ayıptır. Bu konuda parti ileri gelenlerinin kendisine gereken uyarıları yapacağından hiçbir şüphemiz yoktur. Kaldı ki Büyükşehir Belediye Başkanımız tarafsızlık anlamında gereken açıklamayı da yapmıştır. Buradan şoför esnafı kardeşlerimize sesleniyorum. Bu insandan bu kurumu alıp özgür hale getirdiğimizde bunu özel gün olarak kutlayacağız. Çünkü bu da bir nevi şoför esnafımızın, Trabzon’un kurtuluşu anlamına gelecektir. En samimi şekilde söylüyorum ki, Şoförler odasının bu başkandan kurtulması artık 5 vakit namaz gibi şarttır.

O YOKKEN B İZ VARDIK

Benim için neden 11 yıl görevde kaldığımı söylüyor. Bir kere ben 11 yıl değil 19 yıl bu odaya hizmet verdim. Yani benim bu odadaki mazim kendisinden çok eskidir. Ben varken kendisi yoktu. Hasbelkader buraya başkan oldu. Biz de aynı odada başka görevde hizmet ettik. Amacım her zaman şoför esnafına hizmet etmek olmuştur. Ve bunu da beni tanıyan tüm esnafımız gayet iyi bilir. 7 Ocak tarihi Allah’ın izniyle şoför esnafımızın kurtuluş günü olarak tarihteki yerini alacak.  Esnafımız bizle hak ettiği değeri görecek, ekonomik rahatlığı yaşayacaktır. Bunu da tüm arkadaşlarıma şeref sözü olarak veriyorum.

AYDIN ALTUNTAŞ’IN SAĞ KOLU

Hüseyin Turgut Aydın’ın iddialarını basından hayretle izledim. Şunu açıkça belirtmeliyim ki kendisi Turan Altuntaş’ın 2 dönem yanında yöneticilik yapmış bir kişidir. Hem de öyle yöneticilik yapmıştır ki bunu şoför esnafı bilir. Tam bir sağ kol niteliğinde. Bütün kararları ikisi beraber almıştır. Her yere beraber gidip gelmişlerdir. Resmi olsun gayri resmi işler olsun ikisinin istişaresi sonucunda alınmıştır. Yönetici olarak her yerde ikisinin imzası olmuştur. Kendisi kursa para aktarıldığını dillendiriyor. Bunu bütün şoför esnafı bilir ki 2010 yılında Türkiye’de ilk kez bir odayı aklamak için mali genel kurul yapılmış ve odadan kursa para aktarma olayı o kurulda üyelere sorulmuştur. Üyelerde olur vermiştir. Bu olur mücadelesinin başkahramanı da Hüseyin Turgut Aydın’dır.

EN BÜYÜK VEBAL ONUN SIRTINDA

Şimdi hangi akılla bunu bir suçmuş gibi şoför esnafına anlatmaya çalışıyor; bu nasıl bir çelişkidir. Eğer bu suçsa bunun en büyük vebali onun sırtındadır. Esnafımıza bir konuyu daha açıklamak isterim. Hüseyin Turan Aydın bir Turan Altuntaş projesidir. Turan Altuntaş, seçimi alamayacağını anladığı için üçüncü bir aday çıkarıp benim oylarımı bölme yoluna gitmiştir. Bunların samimiyetini Trabzon’da bilmeyen yoktur.

ÇABALARI BEYHUDEDİR

Turan Altuntaş ona her türlü desteği vermiştir. Hem listeleri göndermiştir hem de yanına adam göndermiştir.  Ancak bunların bu çabası beyhudedir. Hiç bir sonuç alamayacaklardır. Bunlar şoförler odasını bitirdikleri gibi Boztepe Durağını da parselleyip yemişlerdir. Zaten Hüseyin Turgut Aydın’ın odadan gönderilmesinin sebep yine ikili arasındaki rant meselesidir sebep olmuştur. Ben bunların ikisini önce Allah'a sonra şoför esnafına havale ediyorum.

Sonnokta Gazetesi  Ali Yahya ÖZTÜRK

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.