Artık Asker Ne Der, Yüksek Yargı Ne Der Değil; Millet Ne Der Ona Bakıyoruz

07 Nisan 2023 Cuma 15:54
Artık Asker Ne Der, Yüksek Yargı Ne Der Değil; Millet Ne Der Ona Bakıyoruz

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, AK Parti döneminde atılan adımlarla birlikte demokrasinin güçlendiğinin altını çizdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşma yapan Milletvekili CORA, “Asker ne der, yüksek yargı ne der, o ülke ne der, bu ülke ne der değil; millet ne der, millet nasıl karar verir, bunun yaklaşımı içerisindeyiz.” dedi.

GEÇMİŞİ ANIMSATAN HİÇBİR KRİZ BULUNMAMAKTADIR

“Bugün, 6 Nisanda aslında şöyle bir değerlendirme yapmak lazım: Geçmişe döndüğümüzde Türkiye’nin demokrasi alanında ne büyük merhaleler atlattığı çok net bir şekilde ortadadır. 6 Nisan 1973 tarihinde Kontenjan Senatörü Emekli Amiral Fahri Korutürk 15. turda Türkiye’nin 6. Cumhurbaşkanı seçiliyor. 1980 yılında görev süresi dolarak yerini İhsan Sabri Çağlayangil’e bırakıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerekli ve nitelikli uzlaşma sağlanamadığından 7. Cumhurbaşkanı bir türlü seçilemiyor ve bu süreç 12 Eylül 1980 darbesinin en önemli dinamiklerinden birisini oluşturmaktadır. Aslında bu tür krizler, Cumhurbaşkanlığı krizleri 27 Nisan e-muhtırasına kadar süregelmiş 367 garabeti gibi bir durum ortaya çıkarmıştır. Türkiye her alanda değişim ve dönüşümün öncüsü olan AK Parti’yle aziz milletimizin de desteğiyle anayasa değişikliği yaparak Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine karar vermiştir. Bugün Cumhurbaşkanlığı seçim süreci içerisindeyiz ve geçmişi anımsatan hiçbir kriz bulunmamaktadır. Asker ne der, yüksek yargı ne der, o ülke ne der, bu ülke ne der değil; millet ne der, millet nasıl karar verir, bunun yaklaşımı içerisindeyiz. Bu, demokrasimizin gücünü ortaya koymaktadır. Demokrasimizin güçlendiğini göstermektedir.”

2053'Ü, 2071’İ HEDEFLEYEREK BU DOĞRULTUDA İLERLEYEN BİR TÜRKİYE VAR

Milletvekili CORA ayrıca savunma sanayinde atılan adımlara dikkat çekti. CORA, “AK Parti döneminde her alanda olduğu gibi savunma sanayisi alanında da tarihî başarılar ortaya koyduk. Yerlilik oranını %20’lerden %80’lere kadar çıkardık. İhracat yapan bir duruma eriştik. Şimdi, bugün Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir öncülüğünde MİLGEM 6., 7. ve 8. gemilerinin sözleşme törenleri gerçekleşecektir. Mavi vatanımızdaki gücümüze güç katacak imzalar atılmaktadır. Türkiye artık kısır siyasi çekişmelerin değil, kendi içerisinde enerjisini tüketen bir ülke değil, kendi otomobilini, kendi helikopterini, kendi savaş gemisini, kendi İHA’sını, SİHA’sını, kendi muharip uçağını yapan ve seçimi kazanmak için hayal satan değil, milletimiz ve ülkemizin refah seviyesini en üst seviyelere çıkartmak için her alanda mücadele eden, 2053'ü, 2071’i hedefleyerek bu doğrultuda ilerleyen bir Türkiye vardır.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.