Başkan Oyman; Zammın Suyunu Çıkardılar

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, yapılan zamları grafik ile anlatarak %288 zam yapıldığını söyledi.

13 Aralık 2022 Salı 13:01
Başkan Oyman; Zammın Suyunu Çıkardılar

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu dönemini bir grafik ile anlatarak enflasyon oranına göre 6 ayda otomatik %22’lik zam yapıldı dedi.

Başkan Oyman, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin 2022 mayıs ayında karar aldığı zammı otomatiğe bağlayan su tarifesine karşı uygulamanın son verilmesi için verilen önerge son TİSKİ Genel Kurulunda reddedilmişti.

OTOMATİK ZAM VATANDAŞIN CEBİNE YANSIDI

Son yerel seçimden bu yana tarife tablosuna baktığımızda Türkiye’nin ekonomik tablosunu görebilirsiniz. Göreve geldiklerinden bu yana su tarifesinde toplamda %288, 2021 Kasım ile 2022 Kasım arasında 1 yılda %69, Enflasyon oranına göre ise 6 ayda otomatik olarak %22’lik zam vatandaşın cebine yansıdı.

Gıda ürünleri başta olmak üzere tüketim malzemelerinin satış fiyatlarının sürekli artış gösterdiği dönemde vatandaşa Trabzon’da her ay farklı bir su tarifesiyle karşı karşıya bırakmanın en güzel tarifi zammın suyunu çıkarmak olur. 

Su hayattır, ülkemizde ise hayatın gündemi zamdan ibaret olmuştur. CHP’li belediyelerde indirim isteyen AK Partili meclis üyelerinin Trabzon’daki suskunluklarına anlam veremiyoruz.

Enflasyon oranına göre tarife değişikliğinden vazgeçen belediyeler mevcutken bu uygulamadan Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin de vazgeçmesini öneriyoruz. Trabzonlu bakanların ise İstanbul’u takip edeceklerine kendi memleketlerindeki durumu takip etmelerini tavsiye ediyoruz.

Son Güncelleme: 13.12.2022 13:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.