Başkan Tiryaki, Protokol Hazır Sıra İmzalarda

29 Nisan 2024 Pazartesi 09:28
Başkan Tiryaki, Protokol Hazır Sıra İmzalarda

Başkan Tiryaki, Trabzon’da mevcut binaların durumunu ortaya çıkarmak için başlatılması gereken yapı stoku çalışmalarının protokolünün hazır olduğunu belirterek geriye sadece imzaların atılması kaldığını söyledi

YIKILMASI LAZIM

Trabzon İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Tiryaki, riskli yapıların bir an önce belirlenmesi gerektiğini ve Ortadoğu’dan bölgeye olan ilgi dolayısıyla artış gösteren kaçak yapılaşmanın doğayı tahrip ettiğini söyledi. Trabzon’da yapıların incelenmesinin zorunlu olduğunu söyleyen Başkan Tiryaki, “Mühendislik hizmeti almayan bütün yapıların yıkılması lazım. Ülkemiz deprem ülkesidir. Mevcut binalarımızın durumunu ortaya çıkarmamız şart.” dedi.

PROTOKOL HAZIR

Başkan Tiryaki, “Yapı stoku envanterinin protokolünü Murat Zorluoğlu zamanında Büyükşehir Belediyesine vermiştik. Geçen hafta da Başkan Genç’in danışmanı Mustafa Yaylalı ile görüştük. Mayıs ayı içerisinde bu protokolü imzalama niyetindeler. Protokolü yaptıktan sonra tüm binaları hızlı tarama yöntemiyle yapı stoku envanterini çıkaracağız. Protokolü imzaladıktan sonra Ortahisar’ı 5-6 ay içerisinde bitirmek hedefimiz.” şeklinde belirtti.

GÖZ YUMULMAMALI

Kaçak yapıların yıkılması için çıkılan ihaleye katılım olmadığı gibi Ortadoğu’dan bölgeye olan ilgi doğayı tehlike altına aldı. Artış gösteren kaçak bungalov tarzı yapılar doğal yaşam alanlarını tehdit ediyor. Tirkyaki, “Vatandaşla karşı karşıya kalmak istemedikleri için yıkım yapılmıyor. Bu işin kolluk kuvvetleri ile bir şekilde çözülmesi gerekir. İlgili idarelerin bunlara göz yummaması gerekir. Birkaç bina yıkıldı orada kaldı.” dedi.

EN ÇOK İHBAR KIRSALDAN

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından 198 yapı hakkında kaçak inşaat denetimi yapıldığı öğrenildi. Şikâyetlerin ise en çok kırsal bölgelerden yani yayla ve köylerden geldiği belirtilirken izinsiz yapıların yine bu bölgelerde yoğunlaştığı kaydedildi.

Son Güncelleme: 29.04.2024 10:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.