Bitsin artık bu çile

Akyazı Stadı açılalı bir yıl olmasına rağmen trafik halen daha en büyük sorun. Yetkililer sorunu çözmek yerine arttırırken, vatandaşlar, “Buraya hastane yapılırsa ancak öldük” diyor

06 Aralık 2017 Çarşamba 09:08
Bitsin artık bu çile

ÇÖZÜM DEĞİL KAOS

Akyazı sahilindeki dolgu alanı üzerine yapılan ve 18 Aralık 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile açılışı gerçekleştirilen Akyazı Stadı’na taraftarın ilgisi her geçen gün daha da artıyor. Ancak taraftarın bu ilgisine rağmen ilk günden beri sorun olduğu bariz belli olan trafik sorunu için halen daha bir adım atılmaması tepkilere neden oluyor. Çözüm üretecek mercilerin aldıkları yeni kararlar ise trafiği daha beter kaosa sürükledi.

EMİR BÖYLE KARDEŞİM

Önceki akşam oynanan ve Trabzonspor’un 3-0 galip ayrıldığı maç sonrası protokoldeki vatandaşlar her zaman çıkış yaptıkları yol yerine taraftarların kullandıkları yola yönlendirildi. Kontrol noktasındaki polis memurları, “Emir böyle” derken bir çok protokol seyircisi maç sonunda mağdur oldu. Duruma isyan eden vatandaşlar, “Çözüm diye getirilen uygulama tam bir fiyasko. Maç 2 saat maçtan çıkmak 2 saat. Trafiği yöneten kadroya ciddi bir eğitim şart” dedi. 

HASTANE ÖLÜM GETİRİR

Trafik ekiplerinin akan trafiği daha beter tıkadığını belirten vatandaşlar, “Beşirli Kavşağı’na doğru trafiği akıtsalar stat 15 dakikada boşalır. Ancak talimat Opet Kavşağı’ndan gidilmesi yönündeymiş. Bir de buraya şehir hastanesi yapacaklarını söylüyorlar. Bu trafikte insanlar ölür. Bunun vebali bunu buraya yapacakların boynunadır” diye isyan etti. Ayrıca çıkış yolundaki çoğu araçta sadece 1 kişinin olması da sıkışıklığın diğer nedenlerinden biri olarak değerlendirildi. Vatandaşlar, “Toplu taşıma zorunlu tutulmalı” diyor. 

 sonnokta gazetesi Ali Yahya ÖZTÜRK

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.