Bülbül’den Trabzon-Erzincan hattı ile ilgili çarpıcı açıklama

Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı ve Trabzon Erzincan Demiryolu Platformu Sözcüsü Şaban Bülbül,‘Trabzon’u köy olmaktan’ demiryolu kurtarır dedi.

07 Kasım 2017 Salı 09:28
Bülbül’den Trabzon-Erzincan hattı ile ilgili çarpıcı açıklama

Bülbül, “Trabzon’un köy olmaktan çıkartılıp tekrar eskisi gibi ticaret merkezi yapılmak isteniyorsa Trabzon-Erzincan demiryolunun bir an önce yapılıp bitirilmesi gerekiyor” dedi

Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı ve Trabzon Erzincan Demiryolu Platformu Sözcüsü Şaban Bülbül, Trabzon-Erzincan Demiryolu projesi ile ilgili ortaya atılan iddialara cevap verdi. Bülbül, projeyle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek “Fizibilite raporları ve zemin etütleri yapılmaktadır. Uygulama projesi ise bütün çalışmalar yapıldıktan sonra çizilir. Cumhurbaşkanımızın talimatı ve Başbakanımızın da çalışmaları ile beraber Trabzon-Erzincan demiryolunun proje çalışmaları devam ediyor. İnşallah en kısa sürede bunun ihalesi de yapılır” dedi.

MÜJDEYİ BEKLİYORUZ

Bülbül, “Artık Trabzonlular, Erzincan demiryolunun bitiş tarihini özlemle beklemektedir. Özellikle Bakü-Tiflis-Kars demiryolu yapıldıktan sonra artık Çin’den İngiltere’ye giden yük taşımacılığı güzergahında Trabzon Limanını da bir istasyon olarak kullanmak istiyoruz. İpekyolu’nun merkezi olan Trabzon ve Trabzon Limanı bu güzergah üzerindeki önemli nokta olduğunu tekrar göstermelidir. Bunun için ticaretimiz ve sanayileşmemiz için demiryolu şarttır. Bu demiryolunun da en kısa sürede yapım ve bitiş tarihlerini de Sayın Cumhurbaşkanımızdan müjdelemesini bekliyoruz” diye konuştu.

KÖY OLMAKTAN KURTARIR

Projeyle ilgili herhangi bir sıkıntının olmadığını altını çizen Bülbül, Trabzon’un kurtuluşunun demiryolu projesinin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğine de vurgu yaptı. Başkan Bülbül, “Trabzon’un köy olmaktan çıkartılıp tekrar eskisi gibi ticaret merkezi yapılmak isteniyorsa Trabzon-Erzincan demiryolunun bir an önce yapılıp bitirilmesi gerekiyor. Projeyle ilgili çalışmalar devam ediyor” şeklinde konuştu.

BAŞKA ÜLKEDEN İZİN ALMAYA GEREK YOK

Trabzon-Erzincan demiryolu projesine yönelik yapılan eleştirilere de cevap veren Başkan Bülbül sözlerine şöyle devam etti: “Ben Trabzon’a gelecek olan demiryolu ile ilgili Batum bağlantısının değil, Erzincan bağlantısının daha faydalı olacağını düşünüyorum. Çünkü Trabzon’dan Erzincan’a bağlanmak için başka bir devletten izin almaya gerek yok. Ama Trabzon’dan Batum’a bağlanmak için Gürcistan’ın da ona müsaade etmesi gerekiyor. Biz kendi içerimizden bu demiryolunu bağlamamız gerekiyor. Trabzon-Erzican demiryolunun yapılması içinde başka devletlerin iznine ihtiyacımız yok.”

sonnokta gazetesi Hüseyin Terzi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.