Çebi, Sahada Dengeleri Değiştiriyor

04 Mart 2024 Pazartesi 12:55
Çebi, Sahada Dengeleri Değiştiriyor

Saadet Partisi'nin Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ümit Çebi, 31 Mart seçimleri yaklaşırken saha çalışmalarını hızlandırarak devam ettiriyor. Esnaf ve pazar yerlerini sık sık ziyaret eden Çebi, Araklı Belediye Başkanlığı döneminden gelen tanınırlığı ve sevilirliği ile avantajlı bir konumda görünüyor.

Çebi, yaptığı konuşmalarda Araklı'daki belediye başkanlığı deneyimine sıkça atıfta bulunarak, bu deneyimin Ortahisar için de geçerli olduğunu vurguluyor. Genel siyasetten uzak duran Çebi, yerel siyasette diğer adayların iyi profillere sahip olduğunu belirtirken, Ortahisar'ı en iyi şekilde yönetebileceğini iddia ediyor ve bunun nedenini 25 yıllık belediyecilik deneyimiyle açıklıyor.

Saha ziyaretlerinde gözlemlediği yoksulluk durumuna dikkat çeken Çebi, bu durumun sadece kötü ekonomik kararlarla sınırlı olmadığını, aynı zamanda adaletsiz ve ranta dayalı bir belediyecilik anlayışının sonucu olduğunu belirtiyor. Çebi, Ortahisar'da yoksulluğu ortadan kaldıracak projelerinden bahsederek, adaletli, dürüst ve üretime dayalı bir belediyecilik anlayışıyla halkın sorunlarına çözüm üreteceklerini vurguluyor.

Üretim faaliyetlerine ağırlık vererek dünya pazarlarında rekabet edebilir hale gelmeyi hedefleyen Çebi, Ortahisar'da yeni istihdam alanları yaratacaklarını ve işsizlikle mücadele edeceklerini söylüyor. Gıda ürünleri fabrikası, ayakkabı ürünleri fabrikası ve altın/gümüş fabrikası gibi projelerle işsizliğe çare olacaklarını ifade ediyor.

Çebi'nin bu projeleriyle halk arasında umut yarattığına dikkat çekiliyor. Ortahisar'a "Ümit" olacağını sürekli vurgulayan Çebi, ayrıştırmayan ve birleştiren bir belediye başkanı olacağının sözünü veriyor. Bu söylemler, Çebi'nin sahadaki etkisini arttırarak dengeleri değiştiriyor.

Çebi'nin iddialı söylemleri ve vaatleri, seçim atmosferinde dikkat çekiyor ve Ortahisarlıların tercihlerini şekillendirecek gibi duruyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.