Çevre Komisyonu Başkanı Balta riskli yapı stoku için konuştu

Çevre Komisyonu Başkanı Balta, “Ülkemizde 6.5 milyon riskli yapıdan bahsediyoruz. Sıkıntılı yapılar tespit edilerek elden geçirilecektir” dedi

16 Kasım 2020 Pazartesi 12:30
Çevre Komisyonu Başkanı Balta riskli yapı stoku için konuştu

SONNOKTA SELAHATTİN ÖZCAN - TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, en son yaşanan İzmir depremi ile gündeme gelen yapı stoku tartışmalarıyla alakalı konuştu. Balta şunları söyledi: “2000 yılından eski yapılarda denetim olmadığı için sıkıntılar olabilir. Bu yapılar tüm şehirlerde olduğu gibi Trabzon’da da tespit edilmeli. Depremlerde görüyoruz ki bazı binaların kolonları kesilmiş. Aynı şeyleri yapmamamız lazım.” DUYARLI DAVRANMALIYIZ “Binalarla ilgili vatandaşlarımız duyarlı olmalı. Yapıyı sadece yapmak değil muhafaza etmek de önemli. Trabzon deprem açısından çok sıkıntılı değil ama binaların sağlamlığına dikkat etmeliyiz. Bu konuda TBMM’de Deprem Araştırma Komisyonu kuruldu. Ülkemizde 6.5 milyon riskli yapıdan bahsediyoruz. Bu yapıların elden geçirilmesi lazım. Bu konuda merkezi hükümet gibi yerel yönetimler de elinden geleni yapmalı.”

UZAK DURULMALI!

“Bu işin siyaseti yok. Deprem ve afetleri siyaset üstü tutarak sıkıntıyı birlikte aşmalıyız. Kentsel Dönüşüm Yasası çıkmıştı. Bu konuda da eksiklikler varsa onlar giderilir. Afet konusunda toplum olarak da bir zihniyet dönüşümüne ihtiyacımız var. Binalarımıza dikkat etmeliyiz; sel ve heyelana karşı dere yataklarından uzak durmalıyız. Her şeyden önce can sağlığımız için bu konular çok önemli. Afet olmadan önlemimizi almamız lazım.”

 

Son Güncelleme: 16.11.2020 13:22
Anahtar Kelimeler:
Muhammet BaltaÇevreTBMM
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.