CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz; Muhalefet olmayı sindireceksiniz!

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, AKP’li Selahaddin Çebi’ye çok sert cevap verdi.

07 Haziran 2024 Cuma 13:50
CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz; Muhalefet olmayı sindireceksiniz!

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, Ortahisar Belediyesi’ni çevre duyarlılığı üzerinden eleştiren AKP’li Selahaddin Çebi’ye çok sert cevap verdi.
Türkiye’nin yaylalarını, sahillerini, derelerini, koylarını, doğal yapısını ve güzelliklerini şahsi menfaatleri için adeta talan eden bir iktidarın ilçe başkanı olan Selahaddin Çebi’nin çevre duyarlılığından bahsetmesinin komik olduğunu vurgulayan Haluk Batmaz, “Bin yıllık zeytin ağaçları sökülüp imara açılırken, cennet koylar yandaşlara peşkeş çekilip otel zincirleri yaptırılırken, Karadeniz’in dereleri kurutulurken ve çok da geriye gitmeye gerek yok, birkaç ay önce kendi bakanlarının onay verdiği İliç maden sahasında büyük bir çevre felaketine yol açılıp, birçok emekçi can verirken sesi çıkmayan Selahaddin Çebi’nin Ortahisar Belediyesi’nin çevre duyarlılığı üzerinden eleştirmesine ancak kargalar güler” ifadelerini kullandı.
“ÇEBİ İTİRAF ETTİ”
Çebi’nin, “Yakında soluduğumuz havadan da gelir etmek için benzer bir yönteme başvurursa şaşırmamak gerekir” ifadesinin bir itiraf olduğunu dikkat çeken Haluk Batmaz, “Evet Ortahisar Belediyesi gelirlerini artırmaya çalışıyor çünkü kasasında mazot alacak para bırakmadınız; personel maaşlarını ödeyemez hale getirdiniz, haciz tehlikesiyle karşı karşıya getirdiniz. Belediyeyi eş, dost ve yandaşlarınızla doldurdunuz; şatafat merakınız ve israfla belediyeyi batma noktasına getirdiniz. Başkanımız Ahmet Kaya ve ekibi ilk günden itibaren belediyenin gelirlerini artırmaya çalışıp bu ağır tabloyu düzeltmeye çalışırken, Çebi’nin yaptığı bu açıklamalar yüzsüzlükten başka bir şey değildir” diye konuştu. 
“SAMİMİ DEĞİLSİNİZ”
CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz sözlerine şöyle devam etti;
“İnsanımız açlık sınırının altındaki maaşlarla hayatta kalmaya çalışırken, gün aşırı gelen zamlarla fiyatı uzaya çıkan etleri bayramda bile göremezken, bırakın peyniri, zeytini ekmeği simidi bile güçlükle alırken, her ay otomatik zamma bağladıkları su faturalarını ödeyemedikleri için suları kesilirken, sayın Çebi çıkıp iki cümle etseydi samimiyetine inanırdık; ancak derdinin Ortahisar, derdinin insanımız olmadığını gayet iyi biliyoruz.”
GENÇ’E ‘TBB’ CEVABI
Belediyeler Birliği seçimlerinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na rakip olup kaybeden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in, “Belediyeler Birliği yönetimi tüm partilerin belediye sayısıyla orantılı belirlenmedi” açıklamasına da cevap veren Haluk Batmaz şu ifadeleri kullandı:
“Ekrem Başkan’a saldırmak artık AKP’li siyasetçiler için ikbal kriteri haline gelmiş; Sayın İmamoğlu’na ne kadar saldırırlarsa o kadar göze gireceklerini, önlerinin açılacağını düşünüyorlar. TBB Yönetim yapısı ile ilgili eleştiri getiren Sayın Ahmet Metin Genç’e sadece bir önceki yönetimde 2 MHP’li üye geri kalan üyelerin tümünün AKP’li olduğunu hatırlatmak istiyorum. Kaldı ki çoğunluk sayımız olmasına rağmen, Genel Başkanımızın açıkladığı doğrultuda diğer partilerle ortak liste yapılması ile ilgili irademizi belirttik.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.