CHP Trabzon İl Başkanı Nurcan Aşçı Demiröz, seçimle ilgili soruları yanıtladı.

20 Mart 2023 Pazartesi 17:24
CHP Trabzon İl Başkanı Nurcan Aşçı Demiröz, seçimle ilgili soruları yanıtladı.

Toplantıda kısa bir konuşma yapan Başkan Demiröz, ardından basın mensuplarının seçim ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önümüzdeki hafta Salı gününe ertelenen Trabzon ziyareti ile ilgili sorularını yanıtladı.
Aday adayı başvurusu süresinin bitiminin ardından bir aday adayı tanıtım toplantısı yapmayı planladıklarını ifade eden Demiröz, “Kemal beyin, Salı günü programı olacak. Büyük olasılıkla, programdan sonra geniş katılımlı bir organizasyon yaparak katılan aday adaylarımızı basınla ve üyelerimizle buluşturacağız” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NUN TRABZON PROGRAMI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun prograının detaylarının henüz belli olmadığını kaydeden Demiröz, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun da programının detayları belli olunca onu da yine sizle paylaşacağız. Programın içeriği daha net değil. Ertelenen Grup toplantısı şeklindeydi. Ama içerikte değişiklik olabilir. Net olunca bilgilendirme yapacağız” diye konuştu.

TRABZON’DA İTTİFAK YAPILACAK MI?

CHP’de Meclis Üyelerinin, STK temsilcilerinin aday adayı olmaması yönünde Genel Merkezin talimat verdiği iddialar sorulduğunda ise Demiröz, “Bize onunla ilgili bir bilgilendirme  yazılı metin gelmedi” diye yanıt verirken, “Millet İttifakının, Trabzon’da seçimlerde ittifak yapıp yapmayacağı yönündeki soruya ise, “Şu an Millet İttifakı içindeyiz. Bize, ittifak mı yapacağız, tek liste mi olacak Trabzon ile ilgili yazılı bir bilgi gelmedi.

İlimizde en çok milletvekili sayısını nasıl çıkarabiliriz onun üzerinde duruyoruz. Eğer bu ittifaksa, sıralamaysa ona göre davranacağız. Onun için de formüllerimiz ve anket sonuçlarımız var. Ona bakıp hareket edeceğiz” dedi.

SEÇİM ÇALIŞMALARI NASIL YAPILACAK

Seçim çalışmalarının nasıl yapılacağı ile ilgili soruya Demiröz, “Yastayız, deprem yaşadık. Dolayasıyla seçim çalışmaları şaşalı olmayacak.  Ama tanıtımlar gerekli boyutta yapılacak. İlçe Başkanlıklarımız, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlıklarının, Milletvekili adayları ile birlikte bir arada çalışma programları oluşturacağız. İlçe bazlı çalışmalarla devam edeceğiz” diye konuştu.

ADAYLAR NE ZAMAN BELLİ OLACAK

Hedefin kaç milletvekili olduğu sorusuna, “Gönül 6’da 6 istiyor..” diye yanıt veren Demiröz, adayların ne zaman belli olacağına ise, “Nisan 8 – 9 netleşmiş olacak” diye yanıt verdi.

KIRSALDA YÜRÜTÜLEN ÇALŞIMALAR

Adayların belirlenmesi için örgüt içinde görüşmeler yapıldığını ifade eden Başkan Demiröz, Cumhur ittifakının güçlü olduğu ifade edilen Trabzon kırsalında ise çalışmalarla ilgili de bilgi verdi. Demiröz, “Biz 1 senedir öbek çalışması adı altında, hane ziyaretleri yapıyoruz. Burada da yine kadın ve Gençlik Kolları Başkanlıklarındaki arkadaşlarımızla, ilçe başkanlıklarının bünyesinde bu çalışmalarımızı yürütüyoruz. Hane, hane ev bazlı ziyaretlerimiz devam ediyor. Bu noktada büyük yol kat ettik” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.