CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez: "Yaşasın Millet Egemenliği, Yaşasın Demokrasi!"

23 Nisan 2024 Salı 14:16
CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez: "Yaşasın Millet Egemenliği, Yaşasın Demokrasi!"

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle basın açıklaması yayınladı; "Yaşasın Millet Egemenliği, Yaşasın Demokrasi!"

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir basın açıklaması yayımladı. 

Suiçmez açıklamasında; “23 Nisan 1920 milletimizin tutsaklık zincirlerini kırarak tarih sahnesine çıktığı ve egemenliği kendi eline aldığı gündür. Bu topraklarda özgür ve bağımsız yaşama iradesinin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi 23 Nisan 1920 tarihinde kurulmuş, bu topraklarda esareti asla kabul etmeyeceğimizi bütün dünyaya göstermiştir. 

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, halkın iradesinin her şeyin üstünde olduğunu “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözleriyle tüm dünyaya duyurmuş ve bu önemli günü tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan etmiştir.

Unutulmamalıdır ki, 104. Kuruluş yıl dönümünü kutladığımız, milleti temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin asli görevi, 86 milyon yurttaşımızın temel hak ve özgürlüklerini geliştirmek, Cumhuriyetimizin laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti niteliklerini korumaktır. Bizim görevimiz, yetkisini milletten alan ve millete hesap vermeyi onurlu bir görev sayan Meclisimizi, yeniden ayağa kaldırmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve devrim arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyorum. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.

Yaşasın Millet Egemenliği! Yaşasın Demokrasi! Yaşasın Cumhuriyet! Yaşasın 23 Nisan!” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.