Dönüşümden TARİHE ihanet çıktı!

Büyükşehir Belediyesi tarafından Pazarkapı’da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkılan binanın altından tarihi köprü çıktı. Manzara, “Bu şehrin tarihine ihanet edildi” dedirtti

11 Aralık 2017 Pazartesi 09:13
Dönüşümden  TARİHE ihanet çıktı!

YERDEN TARİH FIŞKIRIYOR

Her yerde “Kadim şehir” denilen Trabzon’da her geçen gün tarihe ilgisizlik biraz daha gün yüzüne çıkıyor. Neredeyse şehre vurulan her kazmanın altından bir tarih fışkırıyor. Geçtiğimiz günlerde tarihi M.Ö. 2000’li yıllara dayan tarihi surların içinde eski dönemlere ait eserlerin bulunmasının ardından bu kez de Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Pazarkapı Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkılan bir binanın altından tarihi köprü çıktı.

İŞTE TARİHE VERİLEN DEĞER

Böylesi bir yapının üzerine bina yapmaya kim ya da kimlerin izin verdiği merak konusu olurken, kentsel dönüşüm sonrası ortaya çıkan bu eser görenlerin yüreğini sızlattı. Vatandaşlar, “Trabzon tarih ve kültür şehridir deniyor ancak işte tarihe verilen değer bu kadar. Bu şehrin altında da üstünde de bir tarih var ancak kıymetini bilmiyoruz. Kısaca bir kente ancak bu kadar ihanet edilebilirmiş anlıyoruz. Böylesi bir eserin üstüne bina yapılır mı” diye isyan etti.

sonnokta gazetesi Ali Yahya ÖZTÜRK

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.