Emekliler Olarak İnsanca Yaşamak İstiyoruz

20 Eylül 2023 Çarşamba 14:52
Emekliler Olarak İnsanca Yaşamak İstiyoruz

İYİ Parti Trabzon Eski İl Başkan Yardımcısı Ümmügül Çalık, emekli maaşlarını eleştirdi. Emeklilerin aldığı maaşla temel ihtiyaçlarını bile karşılayamadığı değerlendirmesinde bulunan Çalık, “Hayatımızı insanca tamamlamak istiyoruz” dedi

İYİ Parti Trabzon Eski İl Başkan Yardımcısı ve Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Trabzon Şube Başkan Yardımcısı Ümmügül Çalık, emekli maaşları üzerinden hükümete yüklendi. Emeklilerin aldığı ücretler ile geçim sıkıntısına mahkum edildiğini belirten Çalık, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “ Biz yıllarca bu ülkeye hizmet etmiş olmamıza rağmen şu an dar gelirlilerin de dar gelirlisi konumundayız. Bizi yönetenlerin layık gördüğü maaşlar, kendilerinin bir akşamlık yemek parasıdır. Birçok emekli arkadaşımız market kasalarında aldığı ürünleri geri bırakmak zorunda kalmaktadır. Bırakın ay sonunu getirmeyi hafta sonunu getirmeyi hesaplamaktadır. Yetkililer, bir yandan sağlık sorunuyla uğraşıp bir yandan geçim sıkıntısı çeken bu kitleyi görmezden gelmekte ısrarcıdır. Aldığı maaşla temel ihtiyaçlarını bile karşılayamayan emeklilerin sosyal hakları da elinden alınmıştır. Yönetenler tarafından mutsuz bir kitle yaratılmış; emeklilerimiz adeta yaşayan ölülere dönüştürülmüştür. İnsanca yaşamak hayal haline gelmiştir. 37 ülkeyi kapsayan en iyi emeklilik araştırmasında Türkiye sondan 3. Sırada yer almıştır. Türkiye’nin gerisinde yalnızca Arjantin ve Nijerya yer almaktadır. Bu utanç tablosu bize bu düşük maaşları layık görenlerin eseridir. Yokluğa ve açlığa mahkum edilmemizin de vebali onların omzundadır.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.