İYİ Parti Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, seçim günü sandığa gidin, vicdanınız kimi uygun görüyorsa ona oy verin.

08 Şubat 2024 Perşembe 12:05
İYİ Parti Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, seçim günü sandığa gidin, vicdanınız kimi uygun görüyorsa ona oy verin.

İYİ Parti Yomra Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Mustafa Bıyık, “Vatandaşın gösterdiği teveccühten memnunuz. Çok yüksek bir oranla seçimi kazanacağız. Vatandaşa şunu söylüyorum; seçim günü sandığa gidin, vicdanınız kimi uygun görüyorsa ona oy verin. 5 yıllık sürede kimsenin işine gücüne müdahil olmadık. Kimse ile kavgamız, gürültümüz olmadı. Çalmadık, çaldırtmadık. Çok iş yaptık, yarım kalan işlerimiz var, yarım kalmasın diyoruz.” dedi.

HAYATLARA DOKUNAN PROJELER

Kaşüstü’ne bir gençlik merkezi yapmayı düşünüyorum. Etüt merkezi ve bir kütüphane düşünüyoruz, gençlerimizin ders çalışacakları ücretsiz yararlanabilecekleri bir gençlik merkezi yapacağız. Şuanda proje çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşın sosyal hayatına dokunan projelere devam edeceğiz. Birinci dönem Yomra’nın merkezine yatırım yaptık. Sahil yürüyüş yollarımız, Hürriyet Parkı, Kültür Merkezi yanındaki otoparkımız Kaşüstü Mustafa Çam Parkı, Pazar Yeri şimdi Kaşüstüne büyük bir Cumhuriyet Parkı yapıyoruz. Adliye Sarayı’nın yanında Yomra Belediyesi’nin kendi bütçesi ile yapmış olduğu en büyük proje. 17 bin metrekarelik yaşam alanı yapıyoruz. Bunun yanı sıra 25 mahallemizde söz verdiğimiz çocuk parkları vardı, bunun 15 tanesini tamamladık. Diğer mahalle ziyaretlerinde karşımıza çıkan talepler doğrultusunda yapıyoruz. Sahilden 40 kilometre yukarıda da mahalleye çocuk parkı yaptık 5 kilometre yukarıdakine de yaptık. Yazın çocuklar köye çıktığında köy yaşantısını yaşayabilecek oldukları bir ortam olsun istiyoruz.

Buna istinaden vatandaşımızdan gelebilecek olan bu anlamdaki bütün talepleri karşılayacağız.

YOMRA’DA SOSYAL YAŞAM

Öncelikli olarak biz diyoruz ki Yomra halkını, kadınlarını, gençlerini hapis oldukları evlerden kurtardık. Bugün Yomra sahilinde her gün yaklaşık bin 500 sanın yürüyüş yaptığını, parklarda eğlendiğini görebilirsiniz. Yomra Belediyesi olarak bir şirket kurduk. Kurduğumuz bu şirketlerle bütün işletmeleri bünyemizde işletiyoruz. Dışarıda 40 TL’ye içilen çayı biz 5 TL’ye satıyoruz. İnsanlar bugünkü şartlarda emekliler olsun öğrenciler olsun tesislerimizden yararlanabiliyorlar. Yomra Belediyesi’nin oluşturduğu tesislerin maliyeti 1 milyar TL’yi bulur. Çok şey yaptık Yomra’da, kültür ve sanata dair çok projelerimiz oldu. Kitap fuarları yaptık Türkiye’de kimsenin getiremediği yazarları getirdik. İlber Ortaylı’yı, Sunay Akın’ı getirdik. Diğer yazarlarımız da çok kıymetliydi. Her hafta bir tiyatro ekinliği yapıyoruz. Çocuk tiyatrosu yapıyoruz. Benim her zaman söylediğim bir şey var; belediyecilik beton dökmek ve binalardan ibaret değildir. Sosyal anlamda 60 bin metrekare sosyal yaşam alanı yaptık.

KIRSALA AĞIRLIK VERECEĞİZ

Vatandaş sokakta bizim bugüne kadar yapmış olduğumuz işler sebebiyle göstermiş olduğu takdir oranı çok yüksek. İnsanlarımız, ‘adaysın ama bize ne vaat ediyorsun’ sorunu soran olmuyor. Yapmış olduğumuz işleri insanlar değerlendirebiliyorlar. Köylerde biraz yatırım eksiğimiz oldu, ilk dönemimizde Yomra merkeze çok büyük yatırımlar yapınca kırsal bölgede betonlama çalışması yapılmadı. Köylerde insanların yaşaması için tek nedeni yolu olsun suyu olsun elektriği olsun bunlardır. Bunlara biraz daha ağırlık vereceğiz, kırsal bölgelerdeki yoğunluğu artırmak istiyoruz.

SEÇİMİ KAZANACAĞIZ

Yomra’yı diğer ilçelerden ayıran bir özelliği var nüfusun yüzde 75’e yakını merkezde oturuyor. Diğer ilçelerde bu oran yüzde 50 bazen yüzde 60’ı köyde yüzde 40’ı şehirde. Biz de biraz daha durum farklı, doğal olarak merkeze olan odaklama daha fazla oldu. Ama biz vatandaşın göstermiş olduğu teveccühten memnunuz. Çok yüksek bir oranla seçimi kazanacağımıza inanıyoruz. Diğer aday arkadaşlarımız ile alakalı siyasal bir eleştiride bulunmadım. Biz yaptıklarımızı, yapacaklarımızı anlatacağız. Vatandaşa da şunu söylüyorum; seçim günü sandığa gidin vicdanınız kimi uygun görüyorsa ona oy verin.

YOMRA İÇİN DEV PROJE

Şu anda en öncelikli projemiz Yomra Kent Meydanı projemiz. Bugünkü mali değeri 250 milyon TL olan bir proje. Yomra Belediyesi’nin hacmine göre devasa bir proje. Dediğim gibi cadde ve sokakta 2019 tarihinde Yomra’da doğal gaz sayısı sıfırdı. Biz göreve geldiğimiz tarihte doğal gaz yakan ev sıfırdı. Bugün 12 bin aboneden gidiyor. Biz bu 5 senelik süreç içerisinde bu işleri yaparken 12 bin abonelik doğal gaz çalışmasının alt yapısını da üst yapısını da tamamladık. Doğal gazı biz yapmıyoruz sonuçta AKSA tarafından yapılan bir yatırımdır ama neticede doğal gazı AKSA kazıyıp evin önüne koyduktan sonra sırtını dönüp gidiyor. Ondan sonra bunun parkesini yapacaksın betonunu yapacaksın kaldırımını yapacaksın. Biz bu 12 bin abonenin sonrasında tamiratını ve tadilatını yaptık.

KARADENİZ’İN İNCİSİ

Yomra ilçesi nüfus alan bir yer, son açıklanan rakamlarla Yomra’nın nüfusu 49 bin 700 oldu. Yomra bugün Karadeniz’de değil Türkiye’de ismi zirveye çıkmış bir ilçedir. Bilinirliği çok yüksek bir noktaya çıktı. Yani Yomra artık kendi başına bir ilçe değildir, Yomra Trabzon’un merkezidir. Trabzon denilince akla her ne şartta olursa olsun Yomra geliyor. Yomra’nın nüfusu 50 bin ama 300 binlik bir ismi var.

Özellikle son 5 yıldaki yapmış olduğumuz sosyal projelerle insanları Yomra’ya çekmeyi başardık. Karadeniz’in incisi Trabzon’un en gözde ilçesi Yomra için yaptığımız ve yapacak olduğumuz işlerimiz var. Vatandaşımızdan bir 5 yıl için daha oy istiyoruz. Ellerini vicdanlarına koyacaklar, bu 5 senelik süre içerisinde Yomra Belediyesi’nin bir kuruşunu çaldırmadığımıza, belediyeyi düzgün bir devlet kurumu olarak yönettiğimize inanıyorlarsa sosyal ve belediyecilik anlamında hizmeti düzgün yaptığımıza inanıyorlarsa bize oy ve destek vermelerini istiyoruz.

ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN

Ama eğer diyorsa bu belediye başkanı başarılı bir değildir, hizmet yapmamıştır, kamunun malını korumamıştır, çaldırmıştır, çaldırmıştır diye düşünüyorsa ve bana oy veriyorsa hakkımı helal etmiyorum. Bu kadar da net söylüyorum. Kayıtsız ve şartsız oy versin demiyorum, bize güvenmiyorsa 5 yıllık görev sürecimizde bizi başarılı bulmuyorsa, ısrarımız olmaz. Borçsuz belediye yoktur Türkiye’de ama biz devraldığımız zaman Yomra Belediyesi’nin bütçesi ile borcu birbirine yakındı. 25 milyon civarında bir bütçesi vardı 20 milyon civarında da borcu vardı. Bizim aslında devraldığımız o günkü şartlarda borç oranı yüksekti ama bugün bütçemiz 300 milyon TL 50 milyon borç olması bir şey değil. Geçmişi eleştirmek, siyaseten polemik olsun diye söylemiyorum.

CENTİLMENLİĞİ BOZMAMAK LAZIM

Doğal olarak yaptıklarımızı anlatacağız aday olan arkadaşlar da mutlaka yapacaklarını anlatacaklar. vatandaş kimi uygun görürse başımızda üzerinde yeri var. Seçimi kazanamazsak eğer kazanan arkadaşımıza göreve devrederiz ve gider kendi hayatımıza devam ederiz. Kazanacağımıza inanıyoruz ama bu centilmenliği de bozmamak lazım. Biz Yomra’da 5 yıllık görev süresince insanlara huzur getirdiğimizi düşünüyoruz. Kimsenin işine gücüne müdahil olmadık. Kimse ile kavgamız ve gürültümüz olmadı. Çok iş yaptık, yarım kalan işlerimiz var, yarım kalmasın diyoruz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.