Milletvekili Kaya, açıkladı Kılıçdaroğlu’nun aday olarak ilk gezisi Trabzon’a

03 Nisan 2023 Pazartesi 13:58
Milletvekili Kaya, açıkladı Kılıçdaroğlu’nun aday olarak ilk gezisi Trabzon’a

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Trabzon ziyareti öncesi CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, CHP İl Başkanı Nurcan Demiröz Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek açıklamalarda bulundular.

KAYA: ÖNEMLİ BİR SINAVLA KARŞI KARŞIYAYIZ

Burada konuşan Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “Trabzon olarak önemli bir sınavla karşı karşıyayız. Değerli misafirlerimizi ağırlamak gibi görevimiz var. Trabzon halkını ne kadar misafirperver olduğunu bilen insanım. Yarın en güzel şekilde burada karşılayacağından eminim. Bütün Trabzon halkını bu kıymetli programa davet ediyorum” diye konuştu.

DEMİRÖZ: NİHAYET BEKLENEN GÜNE 1 GÜN KALDI

İl Başkanı Nurcan Demiröz, “Nihayet beklenen güne bir gün kaldı. Birkaç defa ertelenmiş olmasın rağmen bu sefer artık daha iyi değerlendirme şansımız olacak. Genel başkanımız olarak gelecekti ama artık yarın cumhurbaşkanı adayımız olarak Kemal Kılıçdaroğlu aramızda olacak. Yarınki programımı 13.30’da Meydan Parkı’nda buluşma olarak yapacak. Ardından Uzunsokak’ta esnaf ziyareti gerçekleştirecek. 15.30’da Kadın girişimcilerin oluşturduğu bir kooperatif ziyareti var. Akşam da iftar yemeğimiz olacak. Ağırlıklı olarak muhtarlar, STK’lar, dernekler yer alacak” dedi.

Program Koordinatörü Tokat Milletvekili Kadir Durmaz, “Demlenmiş kadim kenti tanımaktan çok mutlu oldum. 6 gündür buradayım. Epeydir ertelenmişti. Bazı ertelenmeler güzel sonuçlar doğuruyor. 35 ile genel başkanımız ile birlikte gittik. Programları hazırladık. Gazeteciler Cemiyetinizle gurur duyabilirsiniz. Çok özel bilgiler aldım başkanımdan da.  Tarihe baktığınız zaman Trabzon, Erzurum ve Tebriz çok kıymetli şehirler İpekyolu’nda. Biz geriye doğru birkaç gündür tüm STK’ları, meslek odaları, kazandığını bu kente yatıran, geçmişte buraya değer katmış Trabzon’un kıymetleriyle genel başkanımızı buluşturmak istiyoruz. Ülkemizin normalleşmeye ihtiyacı var. Bir senfoni orkestrası çıkıyor. Uyumlu oldukları zaman resital izleniyor. Ülkemiz, gerimli, sorunlar yumağında geçiniyor. Kimse hevesli değil sokakta. Güler yüzle giremiyor evine. Bu ülkenin yargısının güvenilir, demokrasinin birinci sınıf ve insan hak ve özgürlüklerinin dünya normunda olması gereklidir. Nur topu gibi değil binlerce nur topu gibi sorunlarla iç içeyiz. 14 Mayıs’ta ülkemizde bir seçim olacak Bu seçimin Trabzon iline, ülkemize hayırlara vesile olmasını murad ediyoruz” diye konuştu.

ZEYBEK: YURT İÇİ GEZİSİNE TRABZON’DAN BAŞLIYOR

İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, “Bayburt doğumluyum. Bin 500’e yakın akrabam ve soyadımı taşıyan insan var. Kendi evimize gelmiş gibi hissediyoruz. Cumhurbaşkanı adayımızı resmi olarak adyalığının açıklanmasından sonraki yurt içi gezisini Trabzon’dan başlatıyor. Ağırlıklı olarak ekonomi açıklamaları yapacak. Ciddi biçimde enflasyon rakamları üzerinde tartışma yaşanıyor. Özellikle çalışanların ücretlerinin enflasyonla artışı nedeniyle hak kaybına uğradıklarını görüyoruz. Çalışanlar açısından en ağır vergi enflasyondur. Ocak ayında aldığınız zam Şubat ve Martla kendiliğinden azalır. Emekliler en düşük asgari ücret seviyesinde maaş almalı. Son 1 ay içinde Türkiye’nin sınırları kevgire dönmüş durumda. Van ili başta olmak üzere elini kolunu sallayan on binlerce yabancı insanlar yürüye yürüye Türkiye sınırına geliyor. Kaç milyon yabancı var ülkede bilmiyoruz. 8 milyon civarında kontrolsüz göçmen var ülkede. Depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızın yüzde 10’u yabancı vatandaşlar. Bazı yerlerde nüfus oranı yüzde 25’ler seviyesine geldi. Trabzon 1983 yılında 6 milletvekili vardı. Türkiye nüfusu yüzde 50 artmış ama Trabzon nüfusunu artıramamış” dedi.

TRABZON’U MAHRUMİYET ALANINDAN ÇIKARACAĞIZ

AYDOĞAN: İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, “Trabzon’a çok heyecanlı geliyorum. Bu bağlılık bambaşka bir şey. Yaşamak gerekiyor sadece. Üreten, üretirken yarışabilir ürünleri ve gerçekten dünyayla karşı karşıya geldiğimizde insanını refah içinde yaşatabilen Türkiye var. Temiz sermaye ile buluşturulması var. Sosyal devletin güçlü olduğu bir ülke var. 86 milyon için siyaset yapmak var. Yarın liderimiz Cumhurbaşkanı adayımız ve cumhurbaşkanı yardımcı adayımız buraya geliyor. Karadeniz’İn incisi olan Trabzon’u mahrumiyet alanı olmaktan çıkaracağız” dedi.

Son Güncelleme: 03.04.2023 14:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.