Ortahisar Belediyesi’nden Açıklama

18 Mayıs 2024 Cumartesi 12:56
Ortahisar Belediyesi’nden Açıklama

Ortahisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Kahramanmaraş Caddesi’nde bulunan yeraltı çöp konteynırlarının gece ve gündüz olmak üzere iki kez boşaltıldığı ve bu uygulamanın yeni olmadığı belirtilerek, yaz mevsiminin ve turizm sezonunun başladığı bu günlerde halk sağlığının korunması ve görüntü kirliliğinin engellenmesi için çöplerin belirlenen saatlerden erken dışarı çıkarılmaması konusunda hassasiyet gösterilmesi istendi.

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Şehrimizin en işlek yerlerinden olan Kahramanmaraş Caddesinde, yer altında bulunan 4 adet çöp konteynırı, çöplerin dışarıya çıkarılması için belirlenen saatlere uyulmadığı için erken dolmaktadır. Bu nedenle dolan çöp konteynırlarının gündüz boşaltılması gerekmektedir.

Yaz mevsiminin başladığı ve turizm sezonunun açıldığı bu günlerde, gündüz vakti çöp konteynırlarının boşaltılması uygulaması hoş olmasa da, halk sağlığının korunması ve görüntü kirliliğinin engellenmesi açısından bir zorunluluk haline gelmektedir.

Ayrıca konteynırların gündüz boşaltılmasında da, caddenin sakin olduğu saatler gözetilmektedir.

UYGULAMA YENİ DEĞİL

Konteynırların gündüz boşaltılmak zorunda kalınması uygulaması ise yeni bir uygulama olmayıp, önceki dönemde de yapılan ve devam eden bir uygulamadır. Çöplerin zamanından erken çıkarılmasıyla ilgili olarak, Büyükşehir Belediyesi zabıta yetkililerine de durum bildirilmiştir.

Ayrıca Kahramanmaraş Caddesinin yeniden yapılması sırasında o bölgeye 8 adet konteynır konulması planlanmış, fakat uygun yer bulunamadığı için ancak 4 adet konulabilmiştir. Konteynerler Büyükşehir Belediyesi tarafından konulmuş olup, sadece boşaltılması işlemi Ortahisar Belediyemize aittir.

VATANDAŞLARIMIZDAN HASSASİYET BEKLİYORUZ

Bir turizm şehri olan Trabzon’umuzun gündüz vakti bu tür görüntülere maruz kalmaması için başta esnaflarımız olmak üzere vatandaşlarımızdan 19.00-20.00 saatleri arasında çöpleri dışarı çıkarmaları konusunda hassasiyet bekliyoruz.

Çöplerin zamanından erken dışarı çıkarılmaması durumunda, bu tür uygulamalara da gerek kalmayacaktır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.