Ortahisar’da Kurban Kesim Kursuna Kayıtlar Sürüyor

07 Haziran 2024 Cuma 14:25
Ortahisar’da Kurban Kesim Kursuna Kayıtlar Sürüyor

Ortahisar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile Ortahisar Halk Eğitim Merkezi’nin birlikte düzenlediği ‘Kurban Kesim Elemanı Kursu’na başvurular başladı. Kayıtlar, 10 Haziran tarihine kadar devam edecek.
Kurban Kesim Elemanı Kursu’nu bitirmeye hak kazanan kursiyerlere, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek. Kurban kesim işlemlerinin uygulamalı olarak anlatılacağı eğitimler, 10 Haziran Pazartesi günü başlayacak, 14 Haziran Cuma günü sona erecek. 
Ortahisar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada; Kurban Kesim Elemanı Kursu’nun Kurban Bayramı’nda yaşanan kazaları azaltacağını ve kursu bitirenler için ek gelir kaynağı sağlayacağına dikkat çekildi. 
“KURBAN KESİM ELEMANI EKSİKLİĞİ VAR”
Açıklamada kurban kesmek için konunun uzmanı kişilerden eğitim alınması gerektiğine vurgu yapılarak şu ifadelere yer verildi: 
“Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde usul ve tekniklerine uygun olarak kurbanlık hayvanların kesilmesi hem dinimizin bir emri, hem de hayvanların daha az acı çekmesi için son derece önemli bir husus. Her Kurban Bayramı’nda yaşanan iş kazalarının önlenmesi için konunun uzmanı kişilerden eğitim alınması gerekiyor. Böylece kimi zaman insanlarımızın can güvenliğini de tehlikeye atan kazaları önlemiş oluruz. Diğer yandan kurbanda uzman kesim elemanı eksikliği nedeniyle vatandaşlarımız kurbanlarını kestirmek için uzun süre beklemek zorunda kalıyorlar. Sınırlı sayıda bu işi bütün nitelikleriyle bilen insan var. Ve her geçen gün de uzman eleman ihtiyacı artıyor. Düzenlediğimiz bu kurslarla bu taleplere bir nebze olsun katkı sağlamış olacağız.” 
Kursa katılmak isteyenler, Ortahisar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne başvurarak kayıt yaptırabiliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.