Örümcek Ormanları sonbaharda bir başka güzel

Avrupa ve Kafkaslar'ın en uzun ladin ve göknar ağaçlarının bulunduğu Gümüşhane'nin Kürtün ilçesindeki Örümcek Ormanları sonbahar mevsimiyle renk cümbüşüne döndü

26 Ekim 2017 Perşembe 10:51
Örümcek Ormanları sonbaharda bir başka güzel

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesi sınırlarında bulunan ve Arap turistlerin ‘hayalimdeki cennet’ diye tanımladığı, Avrupa ve Kafkaslar'ın en uzun ladin ve göknar ağaçlarının bulunduğu Örümcek Ormanları sonbahar mevsimiyle renk cümbüşüne döndü. 
Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Yeşilköy köyü sınırları içerisinde bulunan 2 bin 630 dekar alana sahip Örümcek Ormanları Tabiatı Koruma alanında Doğu ladini, doğu Karadeniz göknarı, doğu kayını, sakallı kızılağaç ve adi porsuk gibi ağaçlar bulunuyor.
Derin bir vadide yer alan ve denizden yüksekliği bin 150 metreden bin 600 metreye kadar olan bölgede kendi türünün ulaşabileceği maksimum çap ve boy sınırının üzerinde ortalama 420 yaş civarında ender rastlanır boyu 70 metreye ulaşan göknar ve ladin ağaçları yer alıyor.
Gümüşhane Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İlbeyi Aydın, Örümcek Ormanları Tabiatı Koruma Alanının 1998 yılında tescil edildiğini, Avrupa’nın ve Kafkasların en uzun ve en geniş çaplı Göknar ve Ladin ağaçlarının burada bulunduğunu söyledi.

“Envanter çalışmaları devam ediyor”
Bu ağaçların sayılarının 4’le sınırlı olmadığını, sayılarının ne kadar olduğunun tespiti için çalışmaların devam ettiğini kaydeden Aydın, “Burada bilimsel amaçlı yatırımlar yapabiliyoruz. Bu çalışmalarımızda buranın flora ve fauna envanterini de çıkaracağız” dedi.
Sonbaharda Örümcek Ormanlarının ayrı bir güzelliğe sahip olduğunu kaydeden Aydın, “Sonbaharın tüm renk cümbüşünü kendisinde barındırıyor. Sarı, yeşil, kahverengi renklerinin tüm tonları burada bulunmakta. Buraya gelen Arap turistler ‘Hayalimdeki cennet burası’ diyorlar. Onun için ben Gümüşhane’ye gelip te burayı görmek isteyenleri buraya davet ediyorum. Burayı görmeden gitmesinler. Bizim yolumuz mükemmel, tabiatımız mükemmel, renk cümbüşü olarak da mükemmel. Gelip burayı görenler mutlaka diğerlerinden bir adım öndedirler” diye konuştu.

“Buranın renk geçiş dönemleri çok muazzam bir görselliğe sahip”
Bölgeyi doğa harikası bir yer olarak tanımlayan arkeolog ve gezgin Elif Öktem ise “Gümüşhaneli birisi olarak yaklaşık 4-5 yıldır her sonbaharda burada oluyorum. Buranın renk geçiş dönemleri çok muazzam bir görselliğe sahip. Yaz sezonu boyunca gelin damat fotoğraflarının çekildiği görsel olarak çok güzel bir mekan. Herkesin burayı görmesini isteriz” ifadelerini kullandı.
Fotoğrafçı Figen Tok ise Örümcek Ormanları'na her mevsim geldiklerini fakat özellikle sonbahar aylarında sarı, kahverengi, yeşilin her tonuyla karşılaşmaları nedeniyle inanılmaz manzaralar sunduğunu belirterek, “Gümüşhane inanılmaz bir coğrafyaya sahip. Özellikle sonbaharda nereye gidersek gidelim çok güzel renklerle ve fotoğraflarla karşılaşıyoruz. Buralardan birisi de Örümcek Ormanları. İnanılmaz bir görsellik var ve inanılmaz bir turizm cenneti. Son dönemde yolunun da yapılmasıyla gelin damat çekimleri de başladı burada. Çok güzel, çok büyüleyici güzelliklere sahip olan Örümcek Ormanlarına herkesi bekliyoruz” şeklinde konuştu

.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.