Rıza Çalımbay: “Kenardan gelenler çok büyük katkı sağladı”

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, 3-0 kazandıkları Kasımpaşa karşılaşmasının ardından yaptığı açıklamada, “Kenardan gelenlerin katkısı çok büyüktü” ifadelerini kullandı.

10 Aralık 2017 Pazar 12:49
Rıza Çalımbay: “Kenardan gelenler çok büyük katkı sağladı”

Kasımpaşa’yı 3-0 mağlup ederek puanını 25’e yükselten Trabzonspor’da Teknik Direktör Rıza Çalımbay, karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında mücadeleyi değerlendirdi. Göreve geldiğin günden itibaren çok zor maçlarının olduğunu bildiklerini söyleyen Çalımbay, “Kasımpaşa da bu takımlardan birisiydi. Kolay olmayacağını biliyorduk. İyi bir galibiyet aldık. Maçın başından sonuna kadar hiç kopmadılar. Özellikle ikinci yarı çok iyiydik. Özellikle ligin ikinci yarısında ilk yarıda kaybettiğimiz puanları telafi edeceğiz. Şimdi 2 maçımız var. Bunları en iyi şekilde tamamlamak istiyoruz. Birlik ve beraberlik içinde zor da olsa iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

“Önemli olan istikrarı sürdürmek”
Savunmada sıkıntıları olduğunu söyleyen Çalımbay, “Bugün üzerinde çok fazla durmak istemedim ama Mustafa sakatlandıktan sonra sıkıntı yaşadık. N’Doya, Kucka ve Mas’la bir araya gelip bir şeyler konuştuk. Burada Kucka’nın oynamasına karar verdik. Kendisi bizim beklediğimizden çok daha üst seviyede oynadı. İkinci yarıda giren arkadaşlarımız da çok etkili oynadılar. Her toplantımızda söylüyorum, maçların kaderini sonradan girecek oyuncular değiştirir diye. Bugün de sonradan giren oyuncuların katkısını gördük” dedi. 
Her maç üzerine koyarak gittiklerini de sözlerine ekleyen Çalımbay, “Bazı maçlarda çift forvet oynuyoruz, her türlü riske giriyoruz. Bugün skoru korumak isteseydim Rodallega’yı almazdım oyuna. Burada önemli olan şey, diğer arkadaşlarımızdan da en iyi şekilde faydalanmak. Onları da kazanırsak çok daha iyi bir şey yapacağız. Önemli olan bu istikrarı devam ettirmek. İnşallah iyi yerlere gideceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.