“Saadet-Gelecek İttifakı, Türkiye Siyasetine Damga Vuracaktır”

12 Temmuz 2023 Çarşamba 18:19
“Saadet-Gelecek İttifakı, Türkiye Siyasetine Damga Vuracaktır”

Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Şakir Şahintaş, Saadet-Gelecek İttifakının TBMM’de kurduğu grubun, önümüzdeki dönemde Türkiye siyasetine damga vuracağını söyledi. Şahintaş, “Yaşanan gelişmeler, ülkemizin her zamankinden daha fazla olarak güçlü bir muhalefete ihtiyacı olduğunu göstermektedir” dedi.

SP İl Başkanı Şahintaş, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“MECLİS’TE ÇOK HAYIRLI HİZMETLERE İMZA ATACAĞIZ”

“Siyasetin gayesi, ülkeye ve millete hizmet etmektir. Siyasi partiler bunun için vardır. Saadet Partisi olarak 10 milletvekiliyle temsil edildiğimiz Meclis’te, daha etkili ve verimli çalışmalar yapabilmek için grup kurmamız gerekiyordu. Yine 10 milletvekiline sahip olan Gelecek Partisi ile bu konuda anlaştık ve daha etkili ve güçlü bir muhalefet yapabilmek için güçlerimizi birleştirdik. İlk grup toplantımızı da bugün gerçekleştirdik. Toplantıda sayın Genel Başkanlarımızın verdiği mesajlar ve görüntü, halkımızı heyecanlandırmış ve mutlu etmiştir. İnşallah bu umut ve güven, artarak devam edecektir”

“SEÇİM BİTTİ, ZAM YAĞMURLARI VE VERGİ ARTIŞLARI BAŞLADI”

“Sayın Genel Başkanımızın Meclis Grup Toplantısında da dile getirdiği gibi, seçimin hemen ardından büyük bir vergi ve zam yağmuru başladı. Oysa AKP seçim meydanlarında bambaşka bir tablo çiziyordu. Ama seçimden önce söylemediği, vaat etmediği pek çok şeyi seçimin hemen ardından hayata geçirdiler. 2023 yılında ödenecek MTV’nin iki katına çıkarılması seçim vaatlerinde yoktu ama hemen hayata geçirildi. KDV oranlarında artış diye bir vaat de yoktu ama 2 ila 12 puan arasında KDV artışları yapıldı. Faizleri düşüreceğiz demişlerdi ama seçimin ardından Cumhuriyet tarihinin tek seferdeki en büyük faiz artışını yaparak işe başladılar. Politika faizini artırmakla yetinmediler vergi ve harçlarda yüzde 50 ile 228 arasında artış yaptılar. Üniversite Öğrencilerine ÖTV, KDV muafiyetleri ve telefon ile bilgisayar vaat etmişlerdi! Hani nerede? Anlaşılan vergi muafiyetini değil de vergi eziyetini temel aldılar.”

“TÜRKİYE’NİN İHTİYACI OLAN ŞEY, EZİLENLERİN HAKKINI SAVUNACAK GÜÇLÜ BİR MUHALEFETTİR”

“Yaşanan son gelişmeler, Türkiye’nin hem Meclis’te hem de Meclis dışında güçlü bir muhalefete ihtiyacı olduğunu göstermektedir. Saadet-Gelecek İttifakı bu noktada çok hayırlı hizmetlere imza atacaktır. Ülkenin ağır bir ekonomik ve siyasi kriz altında olduğunu görüyoruz, muhalefetin dağınık bir görünüm arz etmesi, partilerin kendi içlerinde bir takım sorunlar yaşıyor görüntüsü verilmesi, AKP iktidarının elini rahatlatmaktadır. Bunun sonucunda kaybeden maalesef milletimiz olmaktadır. Ezilenlerin hakkını rantiyeci, faizci gruplar karşısında güçlü bir şekilde savunacak muhalefete olan ihtiyaç her geçen artmaktadır ve ittifakımız bu boşluğu doldurmaya kararlıdır.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.