Saadet Partisi Ortahisar 4.Olağan İlçe Kongresi yapıldı

20 Mart 2023 Pazartesi 09:58
Saadet Partisi Ortahisar 4.Olağan İlçe Kongresi yapıldı

Kongreye Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan, Saadet Partisi İl Başkanı Şakir Şahintaş, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Gelecek Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Arzu Öktem ve partililer katıldı.

Kongrede divan başkanlığına Selçuk Özderya divan başkan yardımcılığına Selçuk Atasoy, Ahmet Muratoğlu divan katipliğine Münir Ustakurt seçilmesiyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden kongrede faaliyet, gelir gider ve tahmini bütçe okunarak oy birliği ile kabul edildi.

15 Mayıs sabahı o koltuklarda liyakat sahibi, emanetin hakkını teslim eden kadrolar işbaşında olacağını söyleyen Saadet Partisi Orhasisar İlçe Başkanı Burak Turhan,Birlikte kazanacağız dedi.

Kongrede söz alan Başkan Turhan, 11 ilimizi etkileyen yıkıcı depremlerde ve ardından aynı bölgede meydana gelen sellerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum.

Aziz milletimiz depremin ilk anından bugüne kadar, inanılmaz bir dayanışma ve seferberlik örneği göstermiş, deprem bölgesine her türlü yardımı ulaştırmaya çalışmıştır, Allah hepsinden razı olsun. 12 Ocak 2020 tarihinde yapılan Saadet Partisi Ortahisar İlçesi 3. Olağan Kongresi ile İlçe Başkanlığı görevine seçildik. Plan ve programlarımızı yapmıştık fakat bu süreçte bütün dünyayı ve ülkemizi olumsuz etkileyen pandemi, siyasi çalışmalarımızı da aksattı.

Bir yıldan fazla bir zaman çalışmalarımızı uzaktan yürütmeye gayret ettik. Ortahisar, 350 bine yaklaşan nüfusuyla Türkiye’nin en büyük 66’ıncı ilçesi konumundadır. İlçemiz aynı zamanda 25 ilden de daha fazla nüfusa sahiptir. Yönetim kurulumuzu oluşturan arkadaşlarımızla, mahalle teşkilatlarımızla, imkanlarımız ölçüsünde elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık.

Önceliğimizi teşkilatlanmaya verdik. Ardından “Siyaset yerelde başlar” anlayışıyla mahallelerimizi ziyaret ettik, muhtarlarımızla, STK temsilcileriyle, kanaat önderleriyle görüştük. Mahallelerimizin sorunlarını yerinde görmeye, bunları gündeme taşımaya özen gösterdik. Mağduriyet yaşayan toplumsal kesimlerin, velev ki bir kişi bile olsa, sözcüsü olmaya, sesini duyurmaya çalıştık.

Sadece partimizi, fikirlerimizi anlatmadık, halkımızı dinlemeye de özen gösterdik. Görmüş olduğumuz ilgi, doğru yolda olduğumuz inancıyla motivasyonumuzu artırdı. Yeni dönemde de inşallah aynı anlayış, inanç ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu dönemde, geçmiş dönemin tecrübeleri ışığında hareket edeceğiz. Bu amaçla, hedeflerimize uygun bir yönetim oluşturduk, tecrübeli arkadaşlarımızı, genç ve yeni arkadaşlarımızla takviye ettik. Hepsi birbirinden değerli çalışma ekibimizle hedeflerimize sabır ve kararlılık içinde yürüyeceğiz. 14 Mayıs Pazar günü, ülkemiz, tarihinin en önemli seçimlerinden birini gerçekleştirecek. Milletimiz sandığa gidecek ve yeni dönemde ülkeyi kimin, hangi partilerin yöneteceğine karar verecek.

Herkes biliyor ki bu seçim, sadece gelecek 5 yılı değil, belki de 100 yılımızı yakından ilgilendiren bir seçim olacak. 1969 yılında Türk siyasi hayatında yerini alan Milli Görüş hareketi, 54 yıldır aynı inanç ve ilkeler etrafında siyaset yapıyor. Halkımızın takdiriyle hükümette yer aldığımız dönemlerde, imkanlarımız nispetinde sorumluluğumuzun gereğini yerine getirdik. Muhalefette kaldığımız dönemlerde de aynı sorumlulukla hareket ettik, halkımızın menfaatlerini savunduk. Milli Görüş hareketi tek başına iktidar olamadı, sağ ya da sol olarak tanımlanan partilerle koalisyonlar yaptı. Biz partilerin sağ ya da sol olmasına değil, önceliğinin ne olduğuna baktık. Ülkeye, millete hizmet amacındaki bütün partilerle, hükümetlerde yer aldık.

NEDEN MİLLET İTTİFAKINDAYIZ?

Milli Görüş Hareketinin temsilcisi olan Saadet Partimiz, bu önemli seçimde tercihini Millet İttifakından yana yapmıştır. Bazı çevreler bu tercihimizden dolayı bizi eleştiriyor. Sözde Milli Görüşçü kesilen, ama özde Milli Görüş’le alakası olmayan, Saadet Partisi’nin ilkeli duruşundan rahatsız olan, tek amacı camiamızın kafasını karıştırmak olanlara söyleyecek sözümüz yok! Ama bu ittifakı anlamlandırmakta sorun yaşayan samimi kardeşlerimize, halkımıza neden Millet İttifakında yer aldığımızı bir kez de buradan izah etmek istiyoruz. Hem akıllara hem de vicdanlara seslenmek istiyorum. Bir ülke düşünün ki, Bir yanda 30 milyon insan açlık, 55 milyon insan da yoksulluk sınırının altında yaşıyor… Diğer yanda ise döviz milyonerleri, faiz, altın, borsa, spekülasyon ve rant zenginleri… Bir yanda temel gıda maddelerine ulaşamayan milyonlarca insan… Diğer yanda, bir eli yağda, bir eli balda küçük bir kaymak tabaka… Bir yanda “Acaba yarın ne pişireceğim?” diye kara kara düşünen anneler… Diğer yanda kamu imkânlarıyla zenginleşen ve boğazda, lüks yalılarda, yatlarda parti düzenleyenler… Bir yanda, “İsteseydik enflasyonu düşürürdük ama bizim önceliğimiz bu değil” diyerek milyonlarca insanı zoraki fakirleştirdiğini itiraf eden bir iktidar… Diğer yanda cebindeki parası her geçen gün değer kaybeden, yüzde 300’lere varan enflasyonla boğuşan milyonlarca insan… Bir yanda 5-6 maaşlı, liyakatsiz isimler…

Diğer yanda üniversite mezunu, çalışma azmi ve enerjisiyle dolu ama partiden dayısı olmadığı için iş bulamayan milyonlarca gencimiz… Bir yanda sabahın şafağında tarlasına giden, akşamın karanlığına kadar ter döken ama emeğinin karşılığını alamayan çiftçimiz, köylümüz… Diğer yanda onların bu emeğini oturduğu yerden 5’e alıp 25’e satanlar…

BU SEÇİM ÇOK ÖNEMLİ, ASLA REHAVETE KAPILMAYACAĞIZ.

Sadece cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmayı değil, milletvekilliği seçimlerinde de en yüksek sayıya ulaşmaya gayret edeceğiz! Derdimiz koltuk değil! Bizim derdimiz ülkenin kaderini tayin eden bu koltuklarda kimlerin oturacağıdır! Bizim derdimiz kimin yönettiği değil, nasıl yönetildiğidir! İnşallah 15 Mayıs sabahı o koltuklarda liyakat sahibi, emanetin hakkını teslim eden kadrolar işbaşında olacaktır. Birlikte kazanacağız, birlikte başaracağız! Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum, sağ olun var olun, hepinizi Allah’a emanet ediyorum!

ARIKAN İKTİDARI TOPA TUTTU

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan, "Çok badireli bir dönemden geçiyoruz. Yakın tarihimizin en büyük deprem acısını yaşamaya devam ediyoruz. Sel ile karşı karşıyayız. Kuraklık ile karşı karşıyayız. Hakka adalete dayalı bir nizam kurmaktan geçiyor bu sorunları aşmak. Depremde evleri zarar gören vatandaşlardan evlerin ücretlerinin talep edileceği ifade ediliyor. 6'lı masada bu konuyu gündeme getirerek ücret alınmaması yönünde fikir beyan ettik. İstifa mekanizması diye bir şey var. Yunanistan'da tren kazası oldu. İstifa yaşandı. Türkiye'de böyle bir şey yok. Deprem olmuş insanlar çadır diye bağırıyor. 3 gün Kızılay'ın depolarında çadırları tuttuk ve sonra bir kurum geldi (Ahbap) çadır sattık. 1 yıl içinde konutları teslim edeceğiz diyorlar ama böyle bir şeyin imkanı yok. Elazığ'da ve Adıyaman'daki depremlerin konutlarını 3-5 yıl geçmesine rağmen bitiremediler. Saadet Partisi Malatya'da ilk sıcak çorbayı dağıttı. Vali yardımcısı geldi bu çadırın kapanması talimatını verdi. 20 bin insanın yemek yediği organizasyonu kaldırmamız mümkün değil. Sonrasında genel başkanımızın açıklamasının ardından çadır yerinde kaldı. Kılıçdaroğlu 2 gün önce o çadırı ziyaret etmişti. Bundan rahatsız oldular. Türkiye'nin içini boşalttı bu iktidar. Toplum ikiye bölünmüş vaziyette. Araştırmaya göre ülkenin yüzde 70'i evladının başka bir partilinin çocuğuyla binanın bahçesinde oynanmasını istemiyor. Trabzon'da da önemli bir kongre icra ediyoruz. 235 bin seçmenin hepsine ulaşacak, elini sıkacak başkanımız. Türkiye'nin ve Ortahisar'ın çok önemli problemleri var. Buradaki insanları ötekileştirme tehdidi ile değil kucaklaşma teklifi ile bir araya getireceğiz" dedi.

Saadet Partisi Ortahisar'da gerçekleştirilen Olağan Kongre'de mevcut başkan Turhan güven tazeledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.