Saadet Partisi Trabzon’da 10.000 Paket Ata Tohumu Dağıttı

26 Nisan 2023 Çarşamba 16:31
Saadet Partisi Trabzon’da 10.000 Paket Ata Tohumu Dağıttı

Saadet Partisi Trabzon İl Başkanlığı tarafından, içerisinde çeşitli doğal sebze tohumlarının bulunduğu 10 bin adet ata tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.

‘Nesilden Nesile En Büyük Armağan: Ata Tohumu’ sloganıyla Atatürk Alanında dağıtım programı yapıldı. Programa Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve CHP İstanbul Milletvekili Adayı Bülent Kaya, CHP Trabzon Milletvekili adayları Sibel Suiçmez, Ahmet Kaya, Murat Özçilingir, Saadet Partisi İl Başkanı Şakir Şahintaş, CHP İl Başkanı Nurcan Aşçı Demiröz ve ittifak ortağı partilerin temsilcileri katıldı.

Programda ata tohumu projesini Trabzon halkına anlatan Saadet Partisi Trabzon İl Başkan Yardımcısı Nurican Kutoğlu, şöyle konuştu:

“Sağlıklı bir hayat için, her birey sağlıklı ve dengeli beslenmek zorundadır. Sağlıklı beslenmek için ihtiyacımız olan şey ise sağlıklı gıdadır. Sağlıklı gıda; üretiminde kimyasal maddeler ve tarım ilaçları kullanılmayan ve doğal tohumlardan elde edilen gıdalardır. Ata tohumu da dediğimiz doğal tohum; laboratuvar ortamında hiçbir genetik işleme maruz bırakılmamış, DNA dizilimi bozulmamış, atalarımızdan kalan, geleneksel işlemlerle toprağa ekilen tohumlara denir. Bu tohumlar doğurganlığını da kaybetmediği için çoğalabilir ve sürdürülebilir özelliğe sahiptir.

ATA TOHUMLARININ KAPİTALİST ÇIKARLAR UĞRUNA YOK EDİLMESİ KABUL EDİLEMEZ BİR DURUMDUR

Dünyada ve ülkemizde son zamanlarda GDO’lu, hibrit veya tek tip tohum giderek yaygın hale gelmektedir. Anadolu’da yetiştirilen birçok sebze, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıyadır. Sebze, hububat ve diğer tarım ürünlerinin yüzlerce çeşidi olmasına rağmen tarım alanında küresel ölçekte birkaç firma piyasadaki çeşitleri 3-5 ile sınırlandırmış ve bu çeşitlerin tohumlarını temin hususunda kendilerine bağımlı hâle getirmişlerdir. Aroması, besin değeri ve şifası farklı ürünlerin kapitalist çıkarlar uğruna yok edilmesi kabul edilemez bir durumdur.

SAADET PARTİSİ OLARAK İTHAL TOHUM YERİNE KENDİ DOĞAL TOHUMLARIMIZI ÜRETİP ÇOĞALTACAĞIZ

Saadet Partisi olarak her alanda olduğu gibi tarımda da dışa bağımlılığı sonlandıracağız. Bu amaçla ata tohumu ismini verdiğimiz proje ile ithal tohum yerine kendi tohumlarımızı üretmeyi ve çoğaltmayı hedefliyoruz. Ata tohumu projemizle; ülkemizin ürün çeşitliliğini korumayı, doğallığı ve doğayı bizden sonraki nesillere iyi bir şekilde bırakmayı, Anadolu’muzu birçok tohum çeşidiyle buluşturmayı amaçlıyoruz. Bu projeyle aynı zamanda üreticilerimizi ve ülke tarımını çok uluslu ve küresel şirketlere bağımlı hâle getiren maksatlı kotaları kaldıracak, doğal kaynakların azaldığı dünyamızda gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak için organik tarımı ve tohumların özgür dolaşımını destekleyeceğiz.

10 BİN PAKET ATA TOHUMUNU TRABZONLU HEMŞERİLERİMİZE ÜCRETSİZ OLARAK DAĞITTIK

Saadet Partisi Trabzon İl Başkanlığı olarak, bu anlamlı projeye, 10 bin paket ata tohumuyla destek veriyoruz. İçerisinde domates, salatalık, biber, patlıcan gibi çeşitli sebzelerin doğal tohumlarının bulunduğu 10 bin paket ata tohumunu, şehrimizde dağıtıyoruz. Bu ata tohumlarımızla yetiştireceğiniz sağlıklı, mis gibi kokan, lezzetli ürünleri sevdiklerinizde birlikte afiyetle tüketmenizi diliyorum. Yetiştireceğiniz ürünlerden, gelecek yıllar için lazım olacak doğal tohumları ayırmayı da unutmayız inşallah. Gösterilen ilgi için halkımıza teşekkür ediyorum.

Yapılan açıklamanın ardından vatandaşlara ata tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.