Şahintaş: “Artık fındıkla geçinme devri, bitmiştir”

28 Ağustos 2023 Pazartesi 13:38
Şahintaş: “Artık fındıkla geçinme devri, bitmiştir”

Saadet Partisi Trabzon İl Başkanlığı Ağustos ayı İl Divan Toplantısı, Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Muhittin Hamdi Yıldırım'ın katılımıyla yapıldı.

Toplantıda konuşan Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Şakir Şahintaş, yörenin en önemli tarım ürünü olan fındığın hak ettiği fiyatı alamadığını, üreticinin aldatıldığını ve mağdur edildiğini söyledi.

Fındıkla Geçinme Devri Bitti

Şahintaş, “Fındığı toplasanız da fındıkla geçinme devri bitti. 20 yıllık iktidarın Türkiye'ye armağanlarından biri de budur. IMF, Kemal Derviş'i atamış ve tarım ürünlerinin desteklenmemesi kararını almıştır. Kemal Derviş ise şimdi, “Bugünkü iktidar bizim yapmak istediklerimizi daha iyi yapıyor” ifadelerini kullanıyor” dedi.

Milli Görüş Hareketinin kurucusu merhum Erbakan’ın “Bu fındık İsrail'in elinde olsa eczanelerde ilaç niyetine tane olarak satılırdı’ sözünü hatırlatan Şahintaş, şöyle konuştu:

“Fındık gibi önemli bir tarım ürünümüz var ancak kıymetini bilmiyoruz. Hem üretici hem de ülkemiz adına çok daha yüksek katma değerler sağlayacağımız fındıktan maalesef gereği gibi yararlanamıyoruz.”

Üretici Piyasanın İnsafına Terk Edildi

TMO'nun fındık alım politikasını da eleştiren Başkan Şakir Şahintaş, "Üretici, esnafın inisiyatifine terk edildi. Piyasa fiyatını Ferrero belirliyor! 50 randıman fındık için 70 lira alım fiyatı açıkladılar. Ama iktidarın açıkladığı taban alım fiyatı, 84 lira! Vatandaşımızı her seferinde kandırmayı beceren bir iktidar var karşımızda” ifadelerini kullandı.

Sümela Kültür Yolu Festivalini Eleştiri

Ekonomik krizin olduğu bir dönemde düzenlenen Sümela Kültür Yolu Festivali’nin bazı endişelere sebep olduğunu kaydeden Şakirtaş, “Kültür Yolu ne demek? Bu toplumun bir kültürü yok mu? AB müzakerelerinde ilerleme raporu vardı. Şimdi de Kültür Yolu deniliyor. Kültür Yolu, Türk kültürünü Avrupa kültürüne taşımak mıdır? Trabzon'da kültür anlatılacaksa adı Sümela mı olmalıydı? Bu konuda endişelerimizi artıracak şüphelerimiz var. Trabzon'un fetih gününde Patrik Barthelomoes ayin düzenliyor. Bu iktidardan önce de gelmek istemişlerdi ama limandan dönmüşlerdi. Sanki onu pekiştirmek için Sümela Kültür Yolu Festivali yapılıyor. Festival hiç yapılmasın diyemeyiz ama bu festival bizde bazı endişelendire sebep olmaktadır” eleştirisinde bulundu.

Divan Toplantısında konuşan YİK Üyesi Muhittin Hamdi Yıldırım ise, AK Parti iktidarının başta ekonomi olmak üzere uyguladığı politikaları eleştirdi. Bazı çevrelerin AK Partililer hakkında “Bunlar da Milli Görüşçü” değerlendirmesine atıfta bulunan Yıldırım, AK Partinin uyguladığı politikaların Milli Görüşle uzaktan yakından ilgisi olmadığını, çeşitli örneklerle anlattı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.