TBMM Başkanlık Divanı Üyesi, CHP Trabzon Milletvekili Av. Sibel Suiçmez; Hesabını kimse veremez.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi, CHP Trabzon Milletvekili Av. Sibel Suiçmez ve CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Olcay Bahadır, ilçenin Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşanan sıkıntıyı gündeme getirdi.

14 Eylül 2023 Perşembe 15:47
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi, CHP Trabzon Milletvekili Av. Sibel Suiçmez; Hesabını kimse veremez.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi, CHP Trabzon Milletvekili Av. Sibel Suiçmez ve CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Olcay Bahadır Vakfıkebir Cumhuriyet Mahallesi’nde Hafriyat kamyonlarının güzergah olarak kullanması ve yolların bakımsızlığı nedeniyle öğrenciler ve vatandaşlar için tehlike arz eden o bölgede incelemelerde bulundular.

GÖREVE DAVET EDİYORUZ!

Suiçmez, “Bölgede yaşayan velilerimizin şikayetleri ile buradayız. Burada çocuklarımız can güvenliği içerisinde yaşıyor. Üç tane okulun olduğu bir bölge burası. Okulların dağılmasında ya da okullara girişlerde yollarda araçların da hatalı park etmesi ile tıkandığı saatlerde ağır tonajlı araçların buradan geçtiği anlarda çocuklarımızın can güvenliği tehlike altında. Burada tek bir can yanmadan, aileler mağduriyete uğramadan yetkilileri göreve davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Vakfıkebir İlçe Başkanı Olcay Bahadır’da bir açıklamada bulunarak, “Vakfıkebir Cumhuriyet İlkokulu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve Meslek Yüksekokulu güzergahında bulunan yolun bakımsızlığının yanında organize sanayi bölgesine giden hafriyat kamyonlarının burayı kullanması ciddi güvenlik riskleri oluşturmakta. Bu yol öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın günlük hayatını etkileyen önemli bir ulaşım aksıdır. Ne yazık ki bu yol uzun süredir bakımsız bırakılmış durumdadır.” dedi.

HESABI KİMSE VEREMEZ!

Bahadır: “Bu yolda asfaltın parçalanması ve bozulması sonucu çukurlar oluştu ve bu durum sürücülerin dikkatini dağıtmakta, kazalara zemin hazırlamakta. Ayrıca organize sanayi bölgesine giden hafriyat kamyonlarının bu yolu kullanılmasına izin verilmesi tehlikeli bir durum oluşturmakta. Burada oluşabilecek bir can kaybının hesabını kimse veremez. Güzergahın acilen değiştirilip yayalar için kullanılabilir hale gelmesi için ilgili makamları göreve davet ediyoruz. Burası okul bölgesi olduğu için güvenlik riski oluşmaktadır. İlgili kurumların işbirliği yaparak bu sorunu çözmelerini bekliyoruz. Vatandaşlarımızın can güvenliği toplum olarak hepimizin sorumluluğudur.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.