TEV Trabzon Şubesi Gönüllüleri “Kendine Yeten, Geleceğe Yetişen Kızlar” için Koştu

Türk Eğitim Vakfı Trabzon Şubesi gönüllüsü 12 koşucu, N Kolay İstanbul Yarı Maratonu kapsamında 8 Nisan Perşembe günü pandemi kuralları çerçevesinde bir araya gelerek iyilik peşinde koştu. Koşudan toplanan bağışlar ile Türk Eğitim Vakfı’nın “Kendine Yeten, Geleceğe Yetişen Kızlar” projesi kapsamında en az 4 üniversite öğrencisi genç kızın eğitimine katkı sağlanması planlanıyor.

12 Nisan 2021 Pazartesi 12:27
TEV Trabzon Şubesi Gönüllüleri “Kendine Yeten, Geleceğe Yetişen Kızlar” için Koştu

Türk Eğitim Vakfı Trabzon şubesi gönüllüleri, kız öğrencilerin eğitimlerine devam edebilmesine destek amacıyla hayata geçirilen “Kendine Yeten, Geleceğe Yetişen Kızlar” projesine katkı için N Kolay İstanbul Yarı Maratonu kapsamında iyilik peşinde koşuyor. Trabzon Barosu Başkanı Av. Sibel Suiçmez önderliğinde Baro ekibi 6 koşucu, 18. Bölge Trabzon Eczacılar Odası Bşk. Ecz. Çetin Kansız önderliğinde Eczacılar Odası ekibi 6 koşucu ile adımlarını iyilik peşinde atıyor. N Kolay İstanbul Yarı Maratonu kapsamında Adım Adım Platformu üzerinden yapılan bağışlar ile her iki oda da kendi meslek grubundan en az 2 üniversite öğrencisi genç kıza burs sağlamayı hedefliyor. TEV Trabzon Şubesi için projeye katkıda bulunmak isteyenler 19 Nisan’a kadar bağış yapabilecek.

Kız öğrenciler hanede daha dezavantajlı hissediyor

Türk Eğitim Vakfı’nın (TEV) Akademetre iş birliğiyle gerçekleştirdiği araştırmaya göre, uzaktan eğitime devam eden genç kızların eğitim sürecinde koşullar ve okulla ilgili sorunların yanı sıra ailevi problemler de yaşadığını gözler önüne seriyor. Ders materyallerini alamamak ve aile için ekonominin kötüye gitmesi kız öğrencilerin daha fazla mağdur olmasına yol açtı. Kız öğrenciler hanede diğer eğitim gören kişilere göre kendilerini dezavantajlı hissediyor. Evde yaşayan diğer öğrencilere kıyasla kız öğrenciler ev işleri ve hanede yaşayan bakıma muhtaç kişilerle ilgili daha fazla sorumluluk üstleniyor.

Türk Eğitim Vakfı Hakkında:

Türk Eğitim Vakfı (TEV), 4 Mayıs 1967 tarihinde merhum Vehbi Koç'un önderliğinde eğitime gönül vermiş 205 Türk aydını tarafından kuruldu. Başarılı ve maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteği vererek Türkiye’ye ve insanlığa katkı sağlayacak öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini destekleyen TEV, kuruluşundan günümüze yaklaşık 250 bin yurt içi ve iki bin yurt dışı bursu sağladı. Eğitime katkılarını 30 adet eğitim tesisi yaptırarak destekleyen Türk Eğitim Vakfı ayrıca Türkiye’de üstün başarılı ve yüksek potansiyelli öğrencilere ihtiyaç duydukları eğitimi lise düzeyinde sağlamak amacıyla kurulan İnanç Lisesi’ni 2001 yılında devraldı ve okul Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) adıyla eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. İzmir’de, Trabzon’da ve Ankara’da kız öğrenci yurdu açarak Türk Eğitim Vakfı Öğrenci Yurtları İktisadi İşletmesi bünyesinde faaliyet alanını genişletti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.