Toprak Tarım Sevgisi Projesi Genişliyor…

Akçaabat Ziraat Odası tarafından başlatılan “Toprak ve Tarım Sevgisi” projesi genişliyor. Proje kapsamında daha önce Metinkale Ortaokulu öğrencileri ile kivi hasadı ve Atatürk İlkokulu öğrencileri ile marul dikimi yapılmıştı.

11 Aralık 2017 Pazartesi 14:39
Toprak Tarım Sevgisi Projesi Genişliyor…

Şehir Merkezindeki Her Okuldan Bir sınıfı Tarımla Buluşturacağız.

Oda başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU Proje ile 2017-2018 Eğitim öğretim sezonu boyunca şehir merkezindeki tüm okullardan birer sınıfı toprağa temas ettirmek çocuklara tarımı sevdirecek faaliyetlere devam edeceğiz. Eski yıllarda okullarımızda tarım dersi vardı. Bu dersle insan tabiat ilişkisi güçlenirdi. Çocuğun tabiatı sevmesi onu tanımasına bağlıdır. Ayakları toprağa değecek, eliyle fidan dikecek, çiçek dikecek, ona bakacak, sulayacak, dibini çapalayacak, büyüdüğünü fidanın meyve verdiğini görecek. İşte o zaman toprağa ve tabiata bağlanır. Doğanın, kuşun ağacın değerini bilir. Bu kapsamda çocukların tarımı, doğayı ve tarımsal süreçler ile insan ve tarım arasındaki ilişkiyi daha iyi kavrayabilmesini sağlayacağız. Doğal kaynakları koruyan, çevreye karşı duyarlı, toprağa ve tarıma değer veren ve sağlıklı beslenme konusunda bilgili bir nesil yetiştirilmesine katkı sağlamak temel hedeflerimizdir.

Küçük eller yeşil soğan dikimi yaptı.

Akçaabat Ziraat Odası proje kapsamın Ağanoğlu ilkokulu 4. Sınıf öğrencileri ile Akçakale Mahallesinde Çiftçilik yapan Mustafa DOĞAN’ ın serasın yeşil soğan dikimi yaptı. Başkan EYÜPOĞLU öğrencilere; birlikte dikim yapacağız ardından dikimi önceden yapılmış soğanları da göreceğiz. Sizleri çiftçilerimiz ile toprak ve tarımla buluşturuyoruz. Her birinizin kendi diktiği iki soğanı olacak sizlere daha sonra birer hikâye kitabı da hediye edeceğiz. Hepiniz iyi birer okuyucu da olmalısınız ifadelerini kullandı.

Çiftçi Mustafa DOĞAN VE Akçaabat Ziraat Odası ziraat mühendisi Veysel BAKİ ve sınıf öğretmeni Hüseyin EYÜPOĞLU da öğrencilere soğan dikiminde eşlik etti.

Dikim işleminin ardından seralarda kullanılan tarım alet ve ekipmanları öğrencilere tanıtıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.