Trabzon Muhtarları buluşmaları Yomra ilçesi ile devam etti

10 Ekim 2023 Salı 10:46
Trabzon Muhtarları buluşmaları Yomra ilçesi ile devam etti

Trabzon Muhtarlar Federasyonu’nun organizasyonu olan, ‘Muhtarlar İstişare ve Değerlendirme’ toplantıların üçüncüsü Yomra ilçesi ile devam etti. Federasyon Başkanı Aktürk, “Bizlere yetkiyi milletimiz devletin yolunda yürümek için verdi” dedi. İlçedeki bir otelde yapılan toplantıya, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı aynı zamanda Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Yomra Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Baş, ilçe muhtarlar dernek başkanları ile Yomra ilçesinin 25 mahallesinin muhtarı katıldı. Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, selamlama konuşması yaparak toplantıdan ayrıldı.

ANLAYIŞLA ÇALIŞTIK

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, “Her ilçede sürdürülen toplantıda muhtarlar dilek ve temennilerini anlatıyor. Muhtarlarımızı motive edici bir buluşma. İstikrarlı bir şekilde sürdürüyorsunuz. 4.5 yıldır ilçemizde sizler hizmet vermektesiniz. İmkansızlıklarımız da oluyor. Planlayıp yapamadıklarımız da oluyor. Fazlasını yaptıklarımız da oluyor. İmkanlarımız ölçüsünde sizler de bizler de söz verdiklerimizi yapmaya çalışıyoruz. Merkezi idareden az bir desteğe rağmen Yomra’mıza 300 milyon TL’lik yatırım yaptık. Yıl sonuna kadar yapmış olduğumuz projelerimizi de tamamlayacağız. Vatandaşlarımızın ilçemizde sosyal alanlara kavuşmasının mücadelesini verdik. Mahallerimizin büyüklüklerine göre elimizden geldiğince talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Sizlerle karşılıklı anlayış içinde vatandaşımızın verdiği yetki ile el birliği ile çözmeye çalıştık. Eksikliklerimiz olmuştur. Anlayışla çalıştık. Sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

YETKİYİ MİLLETTEN ALDIK

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, “İstişarenin olduğu yerde başarı ve huzur vardır. Mesai arkadaşımız muhtarlarımızla ilçe ilçe dolaşarak, nelerimiz noksan, neler yapabilirizi istişare ettik. Milletimiz, mahallemizi temsil etmek için bize yetki verdi. Bu yetkiyi verirken de, ‘Devletimizin yolunda yürüyün’ dedi. Muhtarlık görevi çok kutsaldır” diye konuştu.

MİLLETİMİZİ KUCAKLAYACAĞIZ

Aktürk, “Görevimiz bayrağın yolunda giderek, millete hizmet etmek, devletin yanında durmaktır. Milletimize hizmet etmek için rica makamıyız. Muhtar olarak bizler her hangi bir siyasi partinin adayı olarak sandığa gitmiyoruz. Bizler vatandaşın hür iradesi ile bağımsız seçtiği kişileriz. Bütün partilerden oy verenler var. Biz parti veya biz oy verdi vermedi ayırt edemeyiz. Herkesi kucaklayacağız. 1829’dan bugüne gelen ve bundan sonra da yıllarca devam edecek, Türk milletinin örf adetini temsil eden bir kimliktir muhtarlık makamı” ifadelerine yer verdi.

SEÇİLENE SAYGI DUYULACAK

Aktürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Konfederasyonumuz 2012 yılında kuruldu. Trabzon’u ve sizleri temsil etmek için yıllarca görev aldım. 2018 yılına kadar genel başkan yardımcılığı görevini icra ettim. Bekir Aktürk değil, sizlerin temsilcisi olarak görevimi yapıyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, muhtar camiasını tozlu raflardan masanın üzerine indirdi. Muhtarların dik duruşu ve toplumun önünde hissiyle değil, aklıyla hareket eden toplum olduğunu benimsedi. ‘Bağkurumuz, sigortamız ödensin’ diyen muhtarlarımız vardı. 2014 Ocak ayında ödeneklerimizi istedik. Hemen gündeme alındı. 2015 yılında muhtarlar günü oldu. Bir bütün olmazsak kaybetmeye mahkumuz. Birlikteliğimizle doğru olan ne istemişsek devletimiz bize verdi. Muhtar kimliğimiz yoktu. Muhtar olduğumuzu anlatmak için dil dökerdik. Devletimiz bize muhtar kimliğimizi verdi. Bu kimliğin bir yüzü millet bir yüzü devlettir. Devletimizin yanında milletimize hizmet edeceğiz. Bundan başka bizim vizyon ve misyonumuz yok. Bunları yapanlara teşekkür ettiğimizde bazıları ‘Siyaset’ yapıyor diyor. Biz siyaset yapmıyoruz. Milletin seçtiğine herkes saygı duymak zorundadır. Herkes sandıktan geliyor. Devlet ile siyaset aynı kefede değildir. Devletimizi yöneteceklere milletimiz karar veriyor. ‘Ben seçmedim, saygı duymuyorum’ diyemezsiniz. Öyle bir şey yok. Ben bilir, ben yaparımla hiçbir zaman başarı gelmez. Gelmeyecek olduğunu da geçmiş zamanlarda gördük.”

KAMU YARARINDAYIZ

Aktürk, şöyle devam etti: “Konfederasyon Genel Başkanlığı görev sürem içerisindeki 5.5 yılı geride bıraktım. Bu süre zarfında ülkemizi harmanladık. Ekibimle birlikte şehir şehir çalışmalar yaptık. Çok güzel dostluklar edindik. Türkiye Muhtarları El Ele projesi yaptık. Cumhurbaşkanımız bizlere bu projeden sonra kamu yararına dernek statüsü verdi. Ülkemizde 110 bin dernek var. 350 dernek kamu yararına dernek statüsünde. Biz önde giderken rüzgarı çekeriz. Bu başarı sizin başarınız, sizin devlete sahip çıkmanız, millete hizmet etme aşkınızdır.”

CUMHURBAŞKANIMIZ KOLUMUZA GİRİYOR

Aktürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhtara verdiği öneme değinerek, “Önümüzde seçim dönemi var. Yaklaştık. Trabzon’da her ilçede ah işiteceğimiz sorunlar var. Sorunları söyledikçe, sorunları söylediğimiz için asık suratlar görüyoruz. Yerel yönetimlerin makamı, ülkeyi yöneten cumhurbaşkanımızın makamından yüksekte değildir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, muhtarları dinleyip, koluna giriyorsa, yereldekiler de ona göre hareket etmek zorundadır. Ulaşım ve yolda muhtarımız sorun çekip, bunu söylüyorsa, baskıya mobbinge maruz kalıyorsa, herkes aynaya bakıp muhasebesini yapacak. Vatandaşımız çamurlu su içmeye mahkum ediliyorsa, ilçelerdeki hayır çeşmelerinin suyu Büyükşehir Belediyesi tarafından kesiliyorsa, rüzgarda, fırtınada elektiriksiz kalınıyorsa, yollar patates tarlasına dönüyorsa makamda oturanlar kendini sorgulasın. Susuzluğu yazın ‘Kader’ diye çektirenler, kışın çamurlu su içtirenler muhtarlarımıza mobbing uyguluyor. Muhtarlarımızın temsilcisi olarak bunu söylüyorum. Şehrimize paraşütle gelmedik. Kimseyle de miras kavgam yok. Trabzon çok büyük bir şehirdir, Türkiye’nin ‘T’sidir. Çok değerlidir. Bu şehrin değerini bilmeyenlerin öğrenmesi gerekir. Trabzon’un projelerle altı üstüne getirildi. Yapılanları tebrik ediyoruz” şeklinde konuştu.

ÖNCE İNSANA SAYGI

AKtürk, altyapı işini yapan firmayı sert şekilde eleştirerek, “Alt yapı yapılıyor. Güzel işler yapılıyor. Bu güzel işler yapılırken insanların canının yakılmasına gerek yoktur. Çalışmalar yapılırken insanların incitilmemesi gerekiyor. Alt yapıyı yapılan firma insanımıza saygı göstermedi. Hepimiz Trabzon’a millete hizmet ediyoruz. Beraber kol kola yaşayıp, sarılmalıyız. ‘Görevim bittiği zaman gideceğim’ kimse diyemez. Gidecek olanlar bu şehrin kaderi ile oynamasın. Nasreddin Hoca hikayelerini bir kenara bırakalım. Muhtarlar bir ve bütündür, kol koladır. 2-3 muhtarla fotoğraf çekilip, ‘birlikteyiz’ mesajı ile bu işler olmaz. Biz makamlara saygılı olacağız, makamlar da bize şahsi olarak değil milletimizin temsilcisi olarak saygılı olacaklar. Milletimizin sorunlarını dinlemek zorundalar. Biz güzel Trabzon’umuza hizmet edip yaşayacağız. Bizim başka gidecek yerimiz yok. Ülkemizde ki 50 bin 412 muhtara hizmet etmek için yola çıktık. Bu yolda yürümeye devam ediyoruz” dedi.

Aktürk’ün konuşmasının ardından ilçenin 25 mahallesinin muhtarı tek tek söz alarak talep, sıkıntı, istek ve beklentilerini dile getirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.