“Trabzon – Sochi ilişkilerinin geliştirilmesi için elbirliğiyle çalışmalıyız”

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in son dönemlerde yaptığı görüşmelerin ardından hareketlenen Türkiye – Rusya ilişkilerinin geliştirilmesine Trabzon olarak ellerinden gelen katkıyı vereceklerini vurgulayarak, Trabzon – Sochi feribot seferlerinin yeniden başlaması konusunda girişimler yapılması gerektiğini belirtti.

16 Kasım 2017 Perşembe 11:10
“Trabzon – Sochi ilişkilerinin geliştirilmesi için elbirliğiyle çalışmalıyız”

BAŞKONSOLOS TİKHONOV TTSO’YU ZİYARET ETTİ

Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Valery Tikhonov, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek Başkan M. Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Türkiye ve Rusya Cumhurbaşkanlarının görüşmelerinin ardından alınan kararlar sonucu çizilecek yol haritası uyarınca iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini vurgulayarak şunları söyledi:

“Öncelikle ulaşım olmalı ki ilişkiler gelişsin. Bu nedenle Trabzon – Sochi arasında feribot seferlerinin yeniden başlaması konusunda girişimler yapılmalı. Böylece işadamları gelip gider, mal ticareti yeniden canlanır. İki ülke bürokratlarının da yapılacak karşılıklı gezilerle işadamlarına güven verecek temaslarda bulunmalarını önemsiyoruz. Türk ve Rus işadamlarının resmi makamlar ve ticaret odaları öncülüğünde buluşacakları çeşitli organizasyonların da bir an önce başlatılması taraftarıyız. Bu konuda da girişimlerimiz bulunuyor. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın 250 sektörden yaklaşık 9 bin üyesi bulunuyor ve bunların 250’si ihracat yapıyor. Bölgemize en yakın olan Sochi’yi ön plana alarak iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi ve canlandırılması için elbirliğiyle çalışmalıyız.”

Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Valery Tikhonov ise, iki ülke devlet başkanlarının ilişkilerin krizden önceki seviyeye getirilmesi konusunda talimatları bulunduğunu belirterek, “Bu konuda elbirliğiyle çalışmalıyız. Gemi seferlerinin başlaması önemli. Bu seferler hem turizm hem ticaret için kullanılmalı. Biz yapılacak çalışmalara elimizden gelen en yüksek desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

Görüşmenin sonunda Başkonsolos Tikhonov Başkan M. Suat Hacısalihoğlu’na el işçiliğiyle yapılmış bir tepsi hediye etti. Başkan Hacısalihoğlu ise konuğuna ziyaretinin anısına plaket takdim etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.