Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan KURU; ABD Senatörü; İsrail’ İn Vahşeti Kabul Edilemez…!

07 Kasım 2023 Salı 12:58
Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan KURU; ABD Senatörü; İsrail’ İn Vahşeti Kabul Edilemez…!

Gazze’ de  24 saate 270 kat artarak, 9 bin 770’ e ulaştığını açıklamasıyla alakalı yazılı bir açıklama yapan Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan KURU, 4 bin 800’ ü çocuk, 2 bin 550’ si kadın olması vahşetin soy kırım olduğunun göstergesi olmaktadır.

İsrail’ in Filistin’ de 7 Ekim’ de başlattığı vahşetinin 30. gününü geride bıraktık. Gazze’ de masun insanların katledilmesinin önlenmesi çağrısında bulunan ABD Vermont Senatörü Berine Sanders, bu vahşetin vahametini göstermesi bakımından dünyaya verdiği mesajıyla ABD’nin yönetim anlayışına karşı dikkatleri çekmiştir. İsrail’ e ABD’nin bütçesinden her yıl yaptığı yardım olmaktadır diyerek, Filistin’e yapılan katliamdan ABD’yi sorumlu olarak göstermiştir. İsrail’ in hastaneyi bile vurarak, çocuk ve kadınları katletmesini ve yaşam alanlarının yok saymasını anlamak mümkün değildir diyerek vahşetinin durdurulmasının mesajını dünyaya vermektedir.

Gözü ve vicdanı kapalı küresel güçler ve onların figüranı olarak sömürüsü altındaki bazı Müslüman ülkeleri, bu vahşetin ne olduğunu anlayamamakta mıdır? Yoksa sessiz kalarak tarih önünde sicillerinin bozuk olarak yer almasından kurtulamayacaktır.

Dünya, bu vahşete veya bütün masun insanlara uygulanan vahşetlere karşı durmalıdır.
Türk Devletleri Teşkilatının (TDT) dün yaptığı toplantısıyla güç birliğinin sağlanması olarak insan haklarına dayalı huzurun varlığının güvencesi olacaktır. Ve insan zulümlerinin son bulmasına çabası olacaktır. İştirak etmek ve yaptırım kullanmaktan çekinmeyenler olarak hakikatleri bilen kimseler olarak dün olduğu gibi bu günde tarihte var olacaklardır.

Bazı Müslüman ülke yöneticilerine buradan soruyoruz, Vay kâfir vay, demekle olmuyor.! Bakın, ABD senatörü kendi ülkesinde bu vahşete dikkat çekerken, siz bunları görerek idrak etmekten bile yoksunsunuz?

Neden Müslüman ülkelerinin bazıları bunu söyleyemezler?

Şunun unutulmaması gerekmektedir ki; masun insanlara karşı zulüm ve vahşetini gösteren İsrail’ i, bazı Müslüman ülke yöneticileri şayet insanlığı katleden olarak, terör devleti olarak ifade etseler, dünyada nasıl bir ideale sahip olacaklardır? Sorusu cevap bulmalıdır.

Bu duruşunuzla bazı Müslüman ülke yöneticileri ancak sicili bozuk olarak tarihte yerlerini alacaklardır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.