Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru; Bu Çağrıyı Anlayamayanlar Şaşkındır…

27 Ekim 2023 Cuma 15:29
Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru; Bu Çağrıyı Anlayamayanlar Şaşkındır…

 Gazze şeridindeki vahşeti hiçe sayan Biden, ABD ile batı ülkeleriyle vahşetin devamlılığına çanak tuttuğunu söyleyen Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru; ABD ve batı ülkelerinin bölge ülkeleriyle diplomatik görüşmeleri ve ziyaretleri İsrail’ e verilen desteğinin yanında, meydan okuma küstahlığıyla da görülmüştür.

TÜRKAV olarak ifade etmekteyiz ki; İnsanı ilgilendiren her hareketin, her değerlendirmenin, her sosyal faaliyetin bir çağrısı vardır. Hatta bu çağrı, gerçeklerin ve kararlı duruşun varlığı olarak da yer alabilmektedir. Dünyanın birçok yerinde Müslümanlar ve Türkler insanlık adına kabul edilemeyen saldırı, vahşet ve zulümlere tabi tutulmaktadır. Doğu Türkistan’da, Ortadoğu’da ve dünyanın birçok yerinde maruz bırakılanlar insanlar gibi, Kudüs’ de, hastane, okul, kamu binalarına yapılan saldırılarla ortada olan insanlık dışı bütün uygulamaları yapanlara destek verenlerin duymamasında görüldüğü gibi.
Allah’ tan başkasına kul olmayan ve boyun eğmemeleri için insanları uyaran Hz. Zekeriya’nın çağrısı gibi.
Kudüs’ ün korunması ve savunulması çağrısı adına yapılan açıklamalara karşı ciddiyetsiz yorumlarda bulunan toplum yönlendiricilerinin çabalarının akli selimin vicdanlarında yer bulmaması gibi.
Bakın, Ağaç kovuğuna saklanmış Hz. Zekeriya’yı o ağaç kovuğunda testere ile biçen Yahudilerin de çağrıları ile testere kabzasını tutan elleriydi… Dil ve el önemli yer tutar. Kısa bir süre önce BM Genel sekreterinin açıklamasında; İsrail’ in, Filistin’ e uyguladığı vahşeti ifade etmeye başlaması, İsrail’ in vahşetinin kabul edilemez olduğu noktasına gelmesi bu çağrının sonucudur. Müslüman dünyası bu çağrıyı hala anlayamamıştır.

Nasıl ki; sürüye saldırırken haberci Kurt’un başlattığı gibi.
Bu çağrı gerçekçiliğin tezahürüdür. Vicdanların sesidir. Dünyasının su üstüne yazı yazmasına cevaptır. İnsanlığın haykırışına bakıştır. Küreselcilerin baskısı altında olup saat ayarlamasını bile yapamayanların şaşkınlığıdır.

Bakın bir örnek vermek istiyorum, İslam Peygamberi (s.a.s.) ordusunu hazırlayıp sefere çıkacağı anda ona engel olmak isteyenler ne diyordu? Ya Resulallah, bugün özürlülerimiz, hastalarımız, yaşlılarımız mescide gidemedikleri için, onların ibadet ihtiyaçlarını karşılamak gayesiyle bir camii yaptırdık. Siz de oraya gelip bir defa olsun namaz kılar, dua eder miydiniz?

Resulallah o anda ordusunu hazırlayarak sefere çıkmak için hazırlık yapmıştı… Ve Peygamberimiz (s.a.s.) cihat için yola çıktığını, dönüşte camilerine uğrayacağını söyleyerek yoluna devam ettiğini tarihi hakikatlerle bilmekteyiz.

Küresel güçler diye ortada olanların baskısı altında sözde aydın olarak var olanların amacı anlaşılabilmektedir?
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.