Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru; Dünya İsrail’ İn Vahşetini İzlemektedir

17 Ekim 2023 Salı 09:53
Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru; Dünya İsrail’ İn Vahşetini İzlemektedir

Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru, 7 Ekim'de başlayan İsrail Gazze savaşı hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

 Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru, yapıtığı açıklamada şu ifadelere yerverdi.

İsrail, 7 Ekim 2023 sabahında Savaş durumu ilan ederek dünyanın önüne geldi.

Peki neden? Ortada hiçbir sebep yokken. Yani fol yok, yumurta yok. HAMAS’ in İsrail topraklarına binlerce roket, havan mermisi ateşlemiş olması düşündürücüdür.! Ve Gazze şeridi sınırına yakın Siderot şehrinde rehineler ele geçirerek kimlerle bu harekâtı yapmayı amaçlamıştır?

HAMAS, sivil ve askerden oluşan rehineleri İsrail’ e karşı kullanacak mıdır?

HAMAS’ in bilinen bütün gücüne karşı ABD’ in de mühimmat desteğini alan İsrail’ in, kural tanımayan alçaklıklarıyla Gazze şeridine saldırılarıyla çocuk, kadın, yaşlı bütün insanların üzerinde vahşetini göstermiştir. Netahyahu’ nun Filistin’ e karşı bakışı “En iyi Filistinli hayatını kaybeden Filistinlidir.”

Buradan bakarak Filistinlilere ve Filistin’ e karşı uygulamalarında; İsrail’ in 2023’ ün ilk altı ayında Bati Şeria ve Doğu Kudüs’te kamu binaları olmakla 303 binayı yıkmış, 272 çocuk katledilmiş, 543 kişi evsiz bırakmıştır. İsrail askerleriyle Yahudi yerleşimciler Filistinlilere sabotaj, yol kapatma, yaralama gibi insanı olmayan her türlü şiddette bulunmaktan geri kalmamışlardır İşgalci olarak var olmuş İsrail, planlamasını da yaparak 822 yapının yıkımını hedeflemiştir. Filistinlilere ait 13 yerleşim yeri, 44 bin dönüm araziye çeşitli alçaklıklarla el konulmuştur.

Netanyahu yönetimine karşı İsrail’ deki muhaliflerin tepkileri ve protestoları olduğu, ordu mensuplarının görev bırakma kararı aldığı bilindiği halde, HAMAS’ in ateşlediği füzeler dışardan bir desteğin varlığını ön görmüyor mu?

Sivil insanları da hedef alarak saldırılarıyla HAMAS, İsrail’in top yekûn kenetlenileceğini anlayamamış mıdır? HAMAS, kimlerin oyuncağı durumuna düşmüştür

İsrail’ de yönetime karşı muhaliflerin yükselen tepkisine karşı Cumhurbaşkanı Hergoz’ un da, Başbakanı ve sorumlu makamları; İsrail halkının birliği adına, sorumluluk adına yasama sürecini derhal durdurma uyarısında bulunduğu hafızalardadır. Böylesi bir ortamda Filistin’ in Ankara Büyükelçisi İsrail’ in tarihinde olmadığı kadar zayıf ve bir iççöküntü içerisinde bulunduğunu ifade etmişti. O halde HAMAS’ in bu saldırısı neden ve kimlerin desteğiyle olmuştur?

Bu durumlar ortada iken, HAMAS’ in ateşlediği füzeler HAMAS’ la Filistin meselesinin bir kez daha Ortadoğu’nun istikrarına duvar olarak ortaya konulduğunu göstermektedir.

DÜNYA İSRAİL’ İN VAHŞETİNİ İZLEMEKTEDİR

Gazze’nin kuşatma altına alınarak elektrik, vs. gibi insanların ihtiyaçlarını yok sayarak kara harekâtıyla füze, top, obüs, hava ve deniz gücü üstünlüğü ile İsrail’ in vahşetine, alçaklığına dünya neden sessizdir?

Askeri yardım dâhil bütün yardımlarını yapacağını ifade eden ABD, bölgeye uçak gemili filo göndererek desteğini açıkça ilan etmiştir. İngiltere’ de gemi göndereceğini ilan etmiştir. AB ülkeleri de İsrail’ in yanındadır. Savaş sadece askerler arasında olmayıp, çocuk, kadın, yaşlı dâhil bütün insanlar hedef alınmaktadır. O halde, kendini küresel güç olarak görenler Filistin’ de de, çocukların, kadınların, yaşlıların ve savunmasız insanların feryatlarına sessiz kalarak demokrasi havariliği yapamazsınız.

Savaşta asıl hedef siyasi hedeftir. Bu vakitte ve 39 aydır devam eden muhaliflerin protestolarının olduğu ve görevden ayrılmaların yaşandığı İsrail’ de HAMAS’ in amacı anlaşılamamıştır.

İsrail, bu hazırlıklarıyla Filistin topraklarının bütününü işgal ederek Gazze şeridini elinde tutabilecek durumuyla ortadadır. ABD başta olmak üzere insanlık tarihinde vahşetiyle yer alanlara siyasi desteklerini nereye kadar vereceklerdir? İsrail attığı taşı hesap etmek durumundadır.

Gazze şeridi saldırılara hedef olmadan ve daha fazla çocuk, kadın, yaşlı insanlar hayatlarını kaybetmeden bu vahşet bitirilmelidir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.