Trabzon Yüzyılı, Trabzon Vizyon Toplantısı Yapıldı

18 Nisan 2023 Salı 17:57
Trabzon Yüzyılı, Trabzon Vizyon Toplantısı Yapıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, AK Parti Trabzon 1. Sıra Milletvekili adayı Adil Karaismailoğlu, Trabzon Yüzyılı, Trabzon Vizyon Toplantısında özetle şu ifadeleri kullandı: 

TRABZON PARLAYAN YILDIZ OLACAK

Bizim Türkiye için düşündüğümüz çok önemli işlerimiz var. Trabzon’da bunun en en önemli yapı taşlarından bir tanesi. Türkiye büyüdükçe, Trabzon’da büyüyecek.. 
Trabzon’da devam eden işlerimiz vardı. 

Onları anlatmayacağım. Of Çaykara, Pelitli Yolundan, Akçaabat Düzköy, Tonya İskenderli, Vakfıkebir yolu.. Bunlar onlarca projemiz var. Bunlar bizim işimiz. 

Ama küresel ölçekte büyüyen gelişen Türkiye’nin ana akımını, Trabzon önümüzdeki yıllarda nasıl etkileyeceğini, Trabzon’un parlayan yıldız nasıl olacağını anlatacağım. 

Komşu ülkelerde, dost kardeş ülkelerle ortak projeler geliştiriyoruz. Türkiye Avrasya’nın merkezinde. 4 saatlik uçuşla 67 noktaya ulaşabilen, 43.2 trilyon dolar gayri safi milli hasılanın tam ortasındayız. 

Bugün dünya ticaret hacmi 15 milyar dolar.. Bunun 2030 25 milyar, 2100’e gelindiğinde 150 milyar dolar olacak. 
Bütün ulaşım koridorları Türkiye’ye çıkıyor.. 

Karadeniz’in lider şehri Trabzon… Trabzon kentsel kalkınması için ana başlıklar var. Bu başrlıklar doğrultusunda planlamızı yaptık. 
Ulaşım Lojistik, Sağlık, Kültür, Sanayi, Ticaret, Eğtiim, Tarım, Turizm’de sıralamamızı yaptık.. 
5 Milyar dolarlık gayri safi milli hasıladan bahsediyoruz. İhracat rakamı 1.2 Milyar dolar.. 

Trabzon hızlanacak. Ulaşım ve lojistik ile hızlanacak. Çevre ve Şehircilikte, turizmde, sağlıkta, yanında olacağız. Yeşil enerji ile sanayi ve teknolojide, hayvancılıkta atılımlar yapacağız.

Trabzon’a son 20 yılda 90 milyar Türk Lirası yatırım destek sağlanmıştır. 
Bütün sektörlerin, dinamikleri olmazsa olmazı ulaştırma alt yapısı.. Trabzon’da da çok güçlü ulaştırma alt yapısına başladık. 

SAMSUN – SARP HIZLI TREN HATTI
Düşündüklerimiz, tasarladıklarımız var. Türkiye son 20 yıldır yakaladıkları istakra sayesinde… 
Son 20 yıldır karayolu ağırlıklı yatırım geçirdik. 
Karayolu ağımızı yetersizdi. 
6 bin km’de alınmış bölünmüş yolları 29 bin km üzerine çıkardık. 
Demiryolu ağırlıklı yatırım dönemine girdik. Trabzon’da bundan istifade edecektir. Planlamız içinde Trabzon bunun ortasında. 
Samsun, Sarp Demiryolu.. Merkezi Trabzon.. Trabzon Samsun 2 saat. Trabzon Ankara hızlı trenle 4,5 saat olacaktır. Ankara’dan sayın Cumhurbaşkanımızla hızlı teren bineceğiz. 3 ilimizde mitinglerimizi yaparak bu büyük hizmeti vatandaşlarımıza sunacağız. 
Erzincan’A ulaştıktan sonra özellikle yük hattı olarak hizmet erecek Erzincan – Trabzon Demiryolu.. 
Bizim lojistik Master Planı çerçevesinde 10 yıl içinde başlanmıştı, bitirilmesi için adımlarımızı atmaya devam edeceğiz. 

KUZEY ANADOLU OTOYOLU ZİGANATÜNELİYLE TRABZON’A BAĞLANIYOR
Karayolu Ağını geliştirmek için önemli çalışmamız var. Kuzey Anadolu Otoyolu… Batı Anadolu Kısmında önemli toplayıca ağ olacaktır. 3 Mayıs’ta açacağımız Zigana Tüneli ile bunu Trabzon’a bağlayacağız. 
Zigana Tüneli ve Gümüşhane Tünelleri ile birlikte Trabzon’a otoyol kalitesinde bağlantısı olacak. 

TRABZON – HABUR SINIR KAPISI BAĞLANTISI
Trabzon Habur bağlantısı… Zigana Tüneli bunlar pazılın parçası. Sonunda Basra Körfezine kadar uzanacak bir parça… 2,5 Milyar dolarlık yatırım. Bağlantılar bittiğinde bu yol Basra Körfezine kadar gidecek.

YENİ ZİGANA TÜNELİ

Biz Trabzon’uz, büyük düşünmek ve büyük plan yapmalıyız..Önemli bir lojistik koridordur. Bunun en önemli yapı taşlarından bir tanesi de Trabzon olacaktır. 
Dünyanın en önemli işlerinden bir tanesi Zigana Tüneli.. Basra Körfezinin en önemli mihenk taşlarından bir tanesi… 
Yeni Zigana Tüneli 1,4,5 km uzunluğunda. 3 Mayıs’ta sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte açacağız. Bayburt, Gümüşhane ve Trabzon’un hizmetine sunacağız… Tünelin bir ucundan girip çıktığnıızda adeta mevsim değişiyor.. 
Son 20 yılda yaptığımız işler aslında sanat eseri.. 

KANUNİ BULVARI. 

Kanuni Bulvarı devam ediyor. Projenin büyüklüğü detayları önemli seviyeyi atlattık. 28 km uzunluğunda. 14,5 km’sini tamamladık. Çukurçayır, Sahil Bağlantısını kısa sürede bitireceğiz… 

TRABZON GÜNEY ÇEVRE YOLU

Akçaabat’a gelmeden Mersin’de başlıyor. Bengisu’dan Maçka’dan geçerek 43 km uzunluğunda çok önemli proje.. Uygulama projesini yaptık. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Mühendislik açısından gerekleri ağır olan projeler. Tünel ağırlıklı proje hazırladık. Vadilerden, dağlardan geçmek için.. Bu
 Birinci etabı 16 km Mersin Akyazı.. Uygulama projesi bitmiştir. Önemli aşamanın eşiğine geldik. 

TRABZON GÜNEY ÇEVRE YOLU 1 MAYIS’TA TEMELİ ATILIYOR

1 Mayıs Pazartesi bütün vatandaşlarımız Mersin’de teme katma törenine bekliyoruz. 1 Mayıs işçi bayramında, bütün işçilerimizle bütün Mersin’de ilk etabı için temel atma töreni için elinizi bekliyoruz. En kısa sürede bitirmek için bütün arkadaşlarımızla bitirmek içni yoğun şekilde çalışacağız. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.