Turizm’ de top yekûn rekabet gücünü artırarak insan – mutluluk - kalite hedefini açık bir turizm politikasıyla uygulamak gerekmektedir.

03 Temmuz 2023 Pazartesi 14:18
Turizm’ de top yekûn rekabet gücünü artırarak insan – mutluluk - kalite hedefini açık bir turizm politikasıyla uygulamak gerekmektedir.

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Trabzon Yönetim Kurulu adına; Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru Turizm’ le ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

TURİZM VE TRABZON

Başkan Kenan Kuru açıklamasında şu ifadelere yerverdi. Turizm, ortak amaç ve ideallerde buluşmanın yanında, tarihi, sosyal, kültürel varlıklarının gezilmesi, görülmesi ve o havanın solunması durumunu sağlayan gerçekçi özelliklerdir. Turizm’de, tanıtım ve yörede yaşanılanlarla memnuniyet, sevk ve idaresinin ileri derecede teşkilatlanmış yapısı devamlılığını sağlar. İnsan hareketiyle başlayan Turizm, çeşitli durumlarıyla, aktiviteleriyle ve etkinlikleriyle devam etmesi anlamında önemliliği görülür.

Bunun yanında, İklim, hava durumları, alt yapı, konaklama yeterliliği, kültürel değerler, yaklaşım ve insanı değerler gibi…, her şeyden önce insan olarak bakan davranışları beraberinde getirmektedir. Küresel ısınmanın etkileri Trabzon’ dada turizme hareketlilik yüklemektedir. Ve Trabzon, bu hareketliliği hak eden illerin başında gelmektedir. Şehrin dinamikleri olan STK’ la değerlendirilmek suretiyle etkisini oluşturarak, hem istihdam artışına, hem de sürdürülebilir bir büyümeye katkı saylayabilmek imkânını da turizmle dikkate almak gerekir.

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) olarak ifade etmekteyiz ki;

Turizm’ de top yekûn rekabet gücünü artırarak insan – mutluluk - kalite hedefini açık bir turizm politikasıyla uygulamak gerekmektedir.

Trabzon, kendi aktiviteleriyle, tabiatın kendi tabi değerleri içinde ve mevsim- iklim değişikliğini yüzlerce yılın üzerindeki değişiklikler olduğunu görmüş ve anlamıştır

Bu yol uzun bir yoldur. Böyle bakmak ve kalıcı olmak için, özellikle esnafın, turizm işletmelerinin ve ilgili olan herkesin sorumluluğunu yerine getirmesi önemlidir. Kimse kendine göre bakmamalı. Çünkü beklentilerin yüksek olması bu anlayışa hizmet etmeyecektir. Bunun yerine önemli olan ekonomik ilişkilerde hakkaniyetli olarak iz bırakmaktır.

Ve uygulanan ekonomik belirsizlikler gibi durumların olması olacaksa, turizmde Trabzon’ un prestijini düşürmek olacağı unutulmamalıdır.

Trabzon’ un turizm varlığına etki edebilmek adına çalışmaları dün nasıl olmuşsa bu günde olabilecektir. O halde Trabzon adına dehşet verici sonucu görmemek için, etkisinin turizm memnuniyetsizliğinden olacağı anlaşılabilmelidir...

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.