TÜRKAV'dan KKTC Başkonsolosluğuna ziyaret

11 Nisan 2023 Salı 09:06
TÜRKAV'dan KKTC Başkonsolosluğuna ziyaret

Trabzon TÜRKAV; Başkan Kenan KURU ve Başkan Yardımcıları Dr. İbrahim KUL, Eyüp YILMAZ ve İbrahim SAĞLAM ile KKTC Trabzon Başkonsolosluğu Konsolosu Erek Çağatay’ a iadeyi ziyarette bulundu.

Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan KURU ziyaretteki konuşmasında TÜRKAV Yönetim kurulumuzdan arkadaşlarımızla sayın Konsolosumuza iadeyi ziyaretimiz olmaktadır. Sayın Konsolosumuz Eren Çağatay beyin gösterdiği misafirperverliğine teşekkür ediyoruz. Sayın Konsolos beyle karşılıklı görüşmemiz olmaktadır. Daha önce KKTC Cumhurbaşkanı sayın Ersin TATAR’ a gittiği toplantıda yapılan saldırıyı da bu vesileyle telin ederek, Kıbrıs TÜRK’ ünün haklı davasına desteğimizi ifade ediyoruz.

TÜRK MİLLETİ GÜÇLÜ DEVLET GELENEĞİNE SAHİPTİR

KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) adada bağımsız, uygar bir devlettir. Bakın, özellikle son dönemlerde Türk Milletine karşı alçakça saldırılar ve yapılan açıklamalar yer almaktadır. Bu anlayış içindekilerin kökü dışarıdadır. KKTC, adada bağımsız devlet olarak, huzurun ve barışın tesisidir. O halde, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin TATAR’ a yapılan çirkin saldırı, uygar devlet olamayan anlayışların gereğidir.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ise, KKTC’ de gözlem yapması güçlü, uygar ve hukuk devleti olmasının güvencesi olmaya devam edecektir. Ve Kıbrıs’ ta, Kıbrıs Türkü’ nün milli iradesi, devletin ve milletin mukadderatında söz sahibi olmaya devam edecektir.

İki ayrı Devlet olan Kıbrıs’ ta, huzurun ve güvenin varlığı olarak KKTC, Sayın Cumhurbaşkanı ile birliği sağlayarak, pek çok toplantılar yaparak bu gün gelinen durumla, uygar, bağımsız ve hukuk devleti olmaktadır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.