TÜRKAV: ÖĞRETMEN GÜÇ KAYNAĞIDIR…

Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan KURU

24 Kasım 2023 Cuma 12:14
TÜRKAV: ÖĞRETMEN GÜÇ KAYNAĞIDIR…

Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan KURU 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

İnsan davranışlarını etkileyen faktörlerden söz edilebilir. Ancak davranışın yönünü ve kararlılığını belirleyen en önemli güç kaynağıdır Öğretmen. İnsancıl bakış açısı olarak da adlandırılabilen öncüler olarak görülmektedir.

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV), 24 Kasım, bu gün, aklın ve bilimin ışığında görev yapan öğretmenlerimizin “Öğretmenler gününü ” kutluyorum. TÜRKAV’ in yönetimlerinde ve üyesi olarak da hizmet sunan olmasından dolayı ayrıca tebrik ederek şükranlarımızı sunuyorum.

Cumhuriyeti Anayasasının 128. Maddesi ile devlet memurlarının tarifi yapılmaktadır. Kamu Çalışanları Devletin aslı ve sürekli görevlerini millete götürmektedir. Eğitim görevine kadar bütün hizmetleri 657 sayılı kanuna tabi olarak yerine getirmektedir.

TÜRKAV: ÖĞRETMENLERİMİZİN, ÇALIŞAN, ÜRETEN OLDUKLARI ORTADADIR. HAK ETTİĞİNİ MUTLAKA ALMASI GEREKMEKTEDİR.

Başarı odaklı öğrenci algılanması üzerine kurgulanmış eğitimde Öğretmenin isteklendirilmesi değerlendirilmektedir. Sorumluluk sahibi olan kamu Çalışanı Öğretmenler, çocukların gelişmişlik düzeyine ulaşmasına çaba sarf eder. Öğrenmenin nasıl gerçekleştiği konusuyla Öğretmenler, öğrenci ve okulla önemli hizmet sunan kesim olarak yer almaktadır. Veliler ise Öğretmenle öğrenmeyi buluşturmaktadır. Öğrenci öğrenme kuramından hareketle Öğretmenle yetiştirilip, geliştirilirken öğretmenin öz yeterlilik duygusuna vurgu yapılır. Ve Öğretmen, geri kalmışlığın, cahilliğin giderilmesinde önemli konuma sahiptir. TÜRKAV üyesi Aybüke öğretmenle, Necmettin öğretmen gibi kamunun bütün alanlarında şehitler vermekteyiz. Neden? Çocukların okumaması ve aydınlanmaması için.

Karamsarlığın ve karanlığın karşısındaki engeldir Öğretmen. O nedenle Kamu çalışanlarının bütünü bölücü terörün hedefidir.

Öğretmenler, karanlıkların önünde engel olarak yer aldıklarından terörün hedefi olmuş, lojmanlarından ve okullarından alınarak hunharca k şehit edilmişlerdir.

TÜRKAV, Kamu Çalışanı Öğretmenlerimizden, Kamunun bütün alanlarında görev yaparken Şehit olanlara Allah’ tan rahmet, Emekli olanlara ise, sağlık ve uzun ömür diliyorum. Bu vesile ile bütün öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyorum.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu ATATÜRK’ ün, Başöğretmenliğini kabul ettiği gün olması nedeniyle, her yıl 24 KASIM’ ı Öğretmenler günü olarak kutlamanın kıvancını yaşıyoruz. Bu vesile ile, Türkiye’yi daha çok ileriye taşıyacak ve kalkındıracak olan Kamu çalışanı Öğretmenlerimize olan inancımızı ifade ediyor, Milletin hizmetinde olan kamu çalışanları ve onun temsili TÜRKAV olarak Öğretmenler gününü kutluyoruz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.