16 Nisan 2021 Trabzon iftar vakti "Hoş Geldin Kuran Ayı Ramazan”"

Trabzon'da Ramazan heyecanı başladı. İslam alemi gece sahura kalkıp oruca niyet etti. Peki Trabzon'da iftar için akşam ezanı kaçta okunacak?

15 Nisan 2021 Perşembe 18:10
16 Nisan 2021 Trabzon iftar vakti "Hoş Geldin Kuran Ayı Ramazan”"

16 Nisan 2021 Cuma

İmsak :04:02 - Güneş : 05:34 - Öğle : 12:26 -  İkindi: 16:09 - Akşam:19:08 - Yatsı: 20:34

Ramazan ayı boyunca siz değerli okuyucularımıza her gün bu satırlarda dini mesajlar vermeye devam edeceğiz. Bugünkü konuğumuz Trabzon İl  Müftü Yardımcısı Sıtkı KAYA

Hidayet Rehberimiz Kur’an

Yüce Allah, emir ve yasaklarını, helal ve haramlarını, öğüt ve tavsiyelerini insanlara tebliği etsin, onlara örnek ve rehber olsun diye ilk insandan itibaren peygamberler göndermiş ve onlara kitaplar vermiştir.

Allah'ın Peygamberlere kitaplar indirdiğine iman etmek, imanın altı esasından biridir. Kur'ân'ı kerimde bir çok âyette kitaplara iman edilmesi emredilmektedir: “Ey îman edenler! Allah’a, Peygamberine, Peygamberine indirdiği kitaba ve daha önce indirdiği kitaba îman edin" (Nisa,4/136).

Kurân; Yüce Allah tarafından vahiy yolu ile Arapça olarak peyder pey Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’e indirilen, nesilden nesile bize kadar tevatüren gelen, mushaflarda yazılı, Fatiha Suresi ile başlayıp Nas Suresi ile sona eren muciz bir kelamdır.

Kurân’ın amacı; hangi milletten olursa olsun bütün insanları aydınlatmak, yer yüzünde cehalet, sefahat, küfür ve sapık inançlara kapılarak karanlıklar içinde kalan, nereden gelip nereye gittiğini bilemeyen bütün insanları sapıklık ve dalaletten, sefahat ve rezaletten kurtarıp iman nuru ile doğru yola sevk etmektir.

Kurân’ın ana konusu; Allah ve insandır. Kurân Allah’ı ve insanı tanıtır. Allah’ın emir ve yasaklarını, helal ve haramlarını, öğüt ve tavsiyelerini hüküm ve sınırlarını, va’d ve va’îdini, iman, ahlak ve ibadet kurallarını, iman edip sâlih amel işleyenlerin mükafatlarını, inkar ve isyan edenlerin âhiretteki cezalarını, ibret alınması için geçmiş kavimlerin kıssalarını ve âhiret ahvalini anlatır. İnsanın kendisine, Yaratıcısına, insanlara, çevreye ve diğer varlıklara karşı görevlerini bildirir.

Kur’an-ı Kerim’in Bazı Özellikleri;

Hak ile batılı, hayır ile şerri, iyi ile kötüyü, doğru ile yanlışı birbirinden ayıran bir kitaptır. (Tarık,13).

İnsanlar için yol gösterici, rehber ve kılavuzdur. (Bakara, 2/185)

İnsanlar için müjde, müjdeci ve uyarıcıdır. (Fussılet, 41/4)

Amacı insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarmaktır. (İbrahim, 14/1)

İnsanlar için gerekli olan her türlü örnek anlatılmıştır. (İsra, 17/89)

Son Güncelleme: 16.04.2021 10:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.