AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Trabzon'da

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Trabzon'da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basınla biraraya geldi.

18 Ocak 2019 Cuma 16:42
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Trabzon'da


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Trabzon İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda Sivil Toplum  Kuruşlularının temsilcileri ve basınla bir araya geldi.Toplantıya Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi,  MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım ile çok sayıda Sivil Toplum  Kuruşlularınınn temsilcisi katıldı. 

Sivil Toplum Kurulularını temsilen konuşan  Mimarlar Odası Başkanı Gürol Ustaömeroğlu, “Trabzon heyecanlı bir şehir. Heyecanlı bir şehir olduğu için hedeflerinde de heyecan yaşıyor. Çok hedef veriyoruz kendimize ve heyecanımız bu hedeflerin öncelikleri konusunda bazı sıkıntılara düşmemize neden oluyor. Bu kenti geleceğe taşımak için burada ki bütün STK temsilcilerinin görüşlerine değer verdiğinize eminim. Bu görüşlerin Trabzon’un bundan sonra ki politikalarında yer alacağına inancım tamdır. Bizim Trabzon’un geleceği ile ilgili dediğimiz tek şey Trabzon’un kendi değerini kültürünü, kent kimliğinin olmasıdır. Diğer bütün hedefler bir şekilde hallolur. Bir İtalya kentinin tanımlanması gibi” diye konuştu.

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,  Hep beraber ortak vizyon oluşturarak Trabzon’u çok daha ileri götürmenin gayretinde olacağız.  Türkiye 24 Haziran seçimleri ile birlikte yeni yönetim modeli uygulamasına geçti. Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemiyle bir çok yeni uygulama, hayata geçti.Önümüzdeki seçim bu açıdanda çok önemli. Türkiye’nin hangi istikamette yönünün ne tarafa olacağı noktasında gösterge mahiyetinde olacaktır.  Bu seçimle birlikte milletimizin tercihini bir kez daha ortaya koyacağını biliyoruz. 

10’a yakın parti parlamentoda temsil ediliyor. Bu Türkiye demokrasisinin zenginliği. Ama yeni sistemin doğası, hükümeti kurmak için yüzde 50 + 1’i gerektirdiği için 2 aksın etrafında toplanacak bir siyaset tarzı ortaya çıkacaktır.  Belki çok yakın zamanda 2 partili sisteme geçmeyeceğiz. Bir taraftan AK Parti’nin bir tarafta CHP’nin öncü olduğu siyaset aksı gerçekleşiyor.  Sadece ittifak içinde ki partileri değil aynı zamanda farklı partilerin bir birlerini daha yakından anlayacağı siyaset sistemine doğru gidiyoruz.  cumhur ittifakıyla ilgili geçen hafta sayın Cumhurbaşkanımız adayları ilan ederken 2 ilçede MHP’li adaylarımızı ilan etti. Bundan sonra ki süreçte inşallah Cumhur ittifakı son derece olumlu sonuç vereceğini umut ediyoruz.  İttifaklar masa basında oluşturulan ittifaklar şeklinde gelişmez” Siyasi partilerin yöneticileri, siyasi partilerin liderleri bir masanın etrafına gelip hadi bakalım şu şehirde sen bu şehirde ben şeklinde kalıcı olmaz. Cumhur ittifakının en büyük özelliği 15 Temmuz gecesi kurulmuş olmasıdır.  Millet sokaklara çıkmış, Cumhurbaşkanımızın sözünü yerde bırakmamış, geleceğine sahip çıkmıştır.  15 Temmuz gecesi burada da FETÖ Terör Örgütüne karşı mücadele edilmiş, meydanlarda ittifak kurulmuştur. Yoksa Cumhur ittifakı masa başı ittifakı değildir.

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu ile ilgili de konuşan Kurtulmuş, “Murat bey benim Elazığ’da ve Van’da ziyaret ettim. Van’da çok güzel işler yaptı. Çok iyi belediye bakanlığı yaptı. Türkiye’nin hangi terör tuzakları ile karşı karşıya olduğunu çok iyi bilerek terör örgütlerine geçit vermedi, göz açtırmadı. Ama Van’da ki kardeşlerimizi de o terör örgütünün ağlarından çekip alacak güzel işler yaptı. İnşallah Trabzon’da büyükşehir’de, belediye başkanlığını çok büyük farkla Murat Zorluoğlu’nu seçecek” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş daha sonra  Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu makamında ziyaret etti. Trabzon’un, Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu ifade eden Kurtulmuş, Şehit Eren Bülbül’ün Trabzon’un terörle mücadelede kararlılığını gösteren sembol bir isim olduğunu söyledi. Kurtulmuş, “Trabzon halkı ülkesinin zor zamanlarında, milletinin ve devletinin yanında durmuş, milli birlik ve beraberliğini çok önemsemiştir. Terör örgütlerinin tamamıyla mücadeleyi bir vatan görevi olarak kabul etmiş bir halktır. Bu vesile ile terörle mücadelenin sembol ismi olan Eren Bülbül evladımızı rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz. Hiç gözünü kırpmadan hainlerin her türlü tuzaklarını hiçe sayarak yürümüş ve şehit olmuş bir evladımız. Eren Bülbül, Trabzon’un kararlılığını gösteren sembol bir isimdir. Bir kez daha ailesine, şehrimize ve ülkemize başsağlığı diliyorum” dedi. 
“Trabzon aynı zamanda kültürün, sanatın, doğanın her türlü güzelliğin bir arada bulunduğu bir şehir” diyen Kurtulmuş “İnşallah yeni dönemde şehrimizin bütün imkânlarını en yüksek noktaya çıkaracağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na geride kalan sürede yaptığı üstün hizmetlerden ötürü teşekkür ediyorum. Orhan Bey her ne kadar büyükşehir belediye başkanlığından ayrılsa da bizimle beraber aynı istikamette, aynı davanın yolcusu olan kararlı bir nefer olarak yoluna devam edecektir” ifadelerini kullandı. 
Başkan Gümrükçüoğlu, AK Parti Genel Başkan Vekili Kurtulmuş’a Trabzon’a olan hizmetleri ve katkılarından ötürü teşekkür etti. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.