Başkan Kozoğlu ; Fiyat 20 Tl’nin Üzerinde Olmalı

Başkan Kozoğlu fındık hasadı öncesinde konuşarak, “Üreticinin maliyetini kurtarması açısından fındığa 20 TL’nin üzerinde fiyat verilmesi gerekmekte” dedi

27 Temmuz 2020 Pazartesi 11:53
Başkan Kozoğlu ; Fiyat 20 Tl’nin  Üzerinde Olmalı

Arsin Ziraat Odası Başkanı Hasan Kozoğlu fındık hasadı öncesinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kozoğlu şunları dile getirdi: “Arsin Ziraat Odası olarak üniversiteden hocalarımızla beraber Avrupa Birliği projeleri yürüttük. 30 tane sebze bahçesi, 30 tane kivi bahçesi, 3 tane sera ve 294 kişiye eğitim verdik. Bu eğitimlerin içerisinde seracılık, sebzecilik, meyve ve fındık yetiştiriciliği,   kooperatifçilik ile ev ekonomisi dersleri kapsamında 120 bayan 174 erkeğe ders verdik, ders vermeye de devam ediyoruz. Arsin’de şuan organik fındık yetiştiren 440 tane üreticimiz bulunmakta.”

MENFAATİ DÜŞÜNÜYORUZ

“Bilindiği üzere geçen yıl fındık taban fiyatı 17 TL olarak açıklandı. Bu sene geçen yıla oranla üzerine refah payı ve tarımsal girdiler konularak zam verilmesi gerekmekte. Bu sene fındık yevmiyeleri 140 TL civarında konuşuluyor. Geçen yıl olduğu gibi TMO’nun devreye girmesiyle bu yıl da üreticinin maliyetini kurtarması açısından 20 TL’nin üzerinde fiyat verilmesi gerekmekte. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2020 yılı tahmini fındık rekoltesinin 665 bin ton olmasını beklediklerini açıkladı. Biz Ziraat Odası olarak çiftçilerimizin menfaatlerini düşünüyoruz. Biz rekolteye takılmıyoruz.”

EMANETE VERMEYİN
“Ürünü üretiyorsan değerinin de verilmesi lazım. Tarımsal ihracatımızın % 12’sini fındıktan sağlıyoruz. Fındık değerli bir ürün, üretici para kazanamazsa fındık üretmez. Karadeniz bölgesinde araziye gidilmezse orası hemen orman olur. Fındık bittiğinde ihracatçı ne satacak? Üreticilerimiz bahçe temizliğine önem versinler, fındık tamamen olgunlaşmadan fındığı toplamasınlar. Toplayınca kesinlikle çuvallarda saklamasınlar. Günlük toplanan fındık harmana serilmeli, yağlanmaması için fındığı nem oranına dikkat ederek iyi bir şekilde kurutup satmalı üreticilerimiz. Emanete kesinlikle fındık verilmemeli.”

Son Güncelleme: 27.07.2020 11:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.