Bu iş kabak tadı verdi

Trabzon şehir içi dolmuş modernizasyonu için toplantıların ardı arkası gelmiyor ancak bir adım yol alınamıyor. Konunun çözüme kavuşamaması artık büyük tepki çekiyor.

11 Şubat 2020 Salı 10:45
Bu iş kabak tadı verdi

KARAR AŞAMASINDAYIZ
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı toplantıları dün başladı. Burada dolmuş modernizasyonu ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu
konunun tüm taraflarıyla ayrıntılı konuşulduğunu ifade etti. Zorluoğlu, “Artık karar aşamasındayız. Üzerinde durduğumuz en önemli husus konforlu, modern ve aynı zamanda Büyükşehir tarafından kontrol edilen dolmuş sistemi. Dolmuşların büyüklüklerinin ne olacağı hususu bizim açımızdan önem arz etmiyor.”



BENCE KAÇINMALIYIZ
CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin ise “Trabzon halkı 17 kişilik dolmuşlara alışık değil. Bizim vatandaş sabırsızdır. Hemen binip gitmesini isteyecek. Onun için bu 17 kişilik minibüs şeklinden bence kaçınmamız lazım. Modernleştirmesi çok önemli. Bu 17 kişilik minibüslerde biraz dikkat etmenizi rica ediyorum. Neden çünkü vatandaş onu beklemez. Alalım, çıkalım, demez. 9 kişilik minibüslerde karar kılırsanız bence çok daha iyi olur.” dedi.


3 ORTAK SIKINTI GETİRİR
İYİ Parti Grup Başkanı Davut Çakıroğlu da “Ben bu kadar çok hattın olmasından yana değilim. Birçok hattın birleştirilmesinin daha doğru hamle olacağını düşünüyorum. Belediyenin düşündüğü, paranın tahsili noktasında kart sisteminin de doğru buluyorum. Büyükşehirlerde yapılıyor, Trabzon’da neden olmasın. 2 ortaklılık zor iken, 3 ortaklılık farklı sıkıntıları da beraberinde getirecektir.” dedi.



12+1 DEVAM ETSİN
Bazı durak başkanları da dün Zorluoğlu ile bir araya geldi. Toplantı öncesinde konuşan durak başkanları, mevcut sistemin devamı olan ve sadece araçların yenileneceği 12 +1 sisteminden yana olduklarını ifade etti.

EN İYİSİ OLACAK 
Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta: “Biz şoför esnafının hayrına olacak bir çalışmadan yanayız. Tüm seçenekler görüşüldü, görüşülmeye de devam ediyor. Trabzon’a en iyi hizmet sunulacaktır.”




 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.