Büyükşehir’den Hayvan Davranışı Eğitimi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi arasında bir süre önce imzalanan protokol kapsamında eğitim çalışmaları devam ediyor.  Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi personeline ‘Hayvan Davranışı Eğitimi’ verildi. 

22 Haziran 2021 Salı 16:32
Büyükşehir’den Hayvan Davranışı Eğitimi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi arasında düzenlenen eğitim çalışmalarının ikincisinde, Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi veteriner hekimleri ile bakım ve besleme personeline online olarak köpeklerde davranış eğitimi gerçekleştirildi.  

GÜNCELİN ÖĞRENİLMESİ AMAÇLANIYOR 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Sebahattin Yazıcı, eğitimin açılışında yaptığı konuşmada, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’nun riyasetinde eğitim ve iş birliği çalışmalarına önem vermekteyiz. Hizmet içi eğitimlerle kurumsal kapasitemizin güçlendirilmesi ve sürekli eğitimle personelimizin günceli öğrenmesi sağlanmaktadır. Büyükşehir Belediyesi olarak amacımız, hizmetlerimizin bilimsel verilerle yapılmasını sağlamak. Sokakta ve geçici bakımevi şartlarında yaşayan canlıların davranışlarının bilinmesi önemlidir. Personelimizin bilimsel verileri öğrenip uygulaması, hizmetlerimizin daha bilinçli yapılmasını sağlayacaktır. Çalışmalarımızda personelimizin doğru yaklaşımları ve uygulamaları, işimizdeki başarımızı artıracaktır. Bu anlayışla eğitim çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

ÇOK ÖNEMLİ BİR KONU 
Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yarsan ise köpeklerde davranış eğitiminin çok önemli bir konu olduğunu belirterek, “Fakültemizde bu birim, hastane bütünlüğü içerisinde ayrı bir ünite olarak yapılandırıldı. Veteriner fakülteleri içerisinde ilk ve tek olma özelliği de taşıyor. Eğitim veren hocamız da birimin sorumlusu ve bu alanda uluslararası bir yetkinliğe sahip olup, yakın zaman içerisinde bir TÜBİTAK projesi kapsamında hayvan davranışlarını esas alacak şekilde Covid-19 teşhisi için dedektör köpeği yetiştirdiler. Hayvan davranışları veteriner hekimliği çalışmaları içerisinde ayrı ve önemli bir konu; her ne kadar hayvan sağlığı kavramının dışında gibi görünse de bizlerin doğrudan çalışma alanı niteliğinde. Bu eğitim kapsamında veteriner hekimler ile bakım ve besleme personeli, kapsamlı bilgilerle donatıldı” dedi.  

KATILIM BELGESİ VERİLDİ
Büyükşehir Belediyesinin veteriner hekimleri ile bakım ve besleme personeline Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı-Davranış Kliniği Birim Sorumlusu Doç. Dr. Yasemin Salgırlı Demirbaş tarafından eğitim verildi. Eğitimde ‘Köpek Davranışlarının Temeli, Köpeklerde Vücut Dili ve Köpeğe Yaklaşımdaki Önemi, Bakımevi Ortamında Köpekler İçin Stres Yönetimi, Bakımevi Ortamında Karşılaşılabilecek Davranış Sorunları’ konularında iki aşamalı eğitim çalışması gerçekleştirildi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi veteriner hekimleri ile bakım ve besleme personellerine eğitimin sonunda katılım belgesi de verildi.

Son Güncelleme: 22.06.2021 16:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.