Halkımızla el ele yola çıktık!

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, “Maçka halkı bize güvendi. Beraber bir yola girdik ve el ele yola çıktık. Halkımızın güvenini boşa çıkarmayacağız” dedi.

31 Temmuz 2019 Çarşamba 10:44
Halkımızla el ele yola çıktık!

Doğu Anadolu’nun Trabzon’a inen tek kapısı olan Maçka ilçesi, doğal yürüyüş yolları, türküleri, manastırları, sütlacı ile turizm ilçesi yolunda hızla ilerliyor. Belediye Başkanı Koray Koçhan, “Maçka halkı bize güvendi. Beraber bir yola girdik. Halkımızın güvenini boşa çıkarmayacağız. Göreve geldiğimiz günden itibaren 2014 yılından itibaren hızla artan trendimiz var. Biz halkımızın güvenini boşa çıkarmamak için Maçka’yı Türkiye’de ki sayılı 15-20 turizm ilçesinden biri yapacağız. Maçka kültüründen gelen bir tanınırlığı var. Bunun için mücadele vereceğiz. Maçka’yı marka yapmak için çalışıyoruz” dedi.

HAYALİMİZ MAÇKA

Koçhan’ın açıklamaları şöyle: “2014 yılında yola çıkarken, ‘Maçka ile ilgili hayallerimiz’ var demiştik. Hayal etmeden hiçbir şey gerçekleşmiyor. Hayal edeceksiniz, projelendireceksiniz ve uygulayacaksınız. O dönem bir kitapçık hazırlamıştık. ’75 mahalle 75 proje’ o zaman birçok insana hayal gelmişti. Biz de seçmene, ‘Siz bize güvenin oy verin, biz manifesto ile geliyoruz.’ Sağ olsunlar güvendiler oy verdiler. Sözümüzün devamı ise, ‘Hayaller gerçek oluyor.’ Söz verdiklerimizi bir bir yapıyoruz.”

ÖNEMLİ BİR MEVZİ

“Bayraktepe eski bir top mevzisidir. Türkiye’nin son günlerde yaşanan terör olaylarından esinlenerek biz bu tepeye bir bayrak yapalım dedik. Bayrağımızı 2016 yılı 15 Temmuz günü Cuma namazının ardından göndere çektik. Akşamında da hain darbe girişimi gerçekleştirildi. O gece insanlar sel gibi meydanlarda toplandı. O gece biz bayrağımızı aydınlattık. Allah’ımıza hamd olsun, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu, milletimizin sokaklarda olması ile hain darbe girişimini bertaraf ettik. Sonrasında ise burayı güzelleştirerek, seyir terası oluşturduk. Turistler de buraya gelip ilçemizi seyredip, fotoğraf çektiriyorlar.”

DÜZ DUVARA TIRMANILACAK

“Trabzon’un en büyük ve tek macera parkı ilçemizde olacak. Yaparken de doğayı hiç bozmadan çok güzel bir alan olacak. Maçka’ya turisti çekeceğiz. Maçka için de önemli bir istihdam olacak. Bu yılın sonuna kadar inşallah yürüyüş yollarını bitireceğiz. Seneye sezon başlamadan tamamen turizme açmış olacağız.”

TOKİ’DEN EMEKLİLERE EV

“Emekli TOKİ ile ilgili bir talep gelmişti. Bunu da görüşmeler ile arazimizi teslim ettik. 46 dönümlük yeri hazineden aldık. 2 TOKİ karşılıklı olacak şekilde yaklaşık 300 konutu emeklilerimize yapacağız. Şu anda imar planı yapım aşamasında. Eylül ayında ki mecliste müracaatımızı yaparak sene sonuna kadar ihalesi yapılacak. Bu projede Türkiye projesidir ve Türkiye’de ikincisidir. Bu konutlarla ilçemize nüfus gelecek. İlçemizin nüfusunun artması da ilçemiz için önemlidir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.