İl Sağlık Müdürü Usta'dan tam kapanma açıklaması

Türkiye’de koronavirüs vakaları düşüşe geçerken Trabzon’da vaka düşüş oranı belli oldu. İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, tam kapanma ile ilgili konuştu

24 Nisan 2021 Cumartesi 14:46
İl Sağlık Müdürü Usta'dan tam kapanma açıklaması

Tüm ülkede etkili olan koronavirüs Trabzon’da da etkili olmaya devam ediyor. Yeni kısıtlama tedbirlerinin ardından Trabzon’da vaka sayılarında düşüş olduğu öğrenildi.

TRABZON’DA VAKALARDA %10’LUK DÜŞÜŞ
10 Nisan - 16 Nisan tarihleri arasında Trabzon’da haftalık vaka sayısı 3.328 olarak açıklanırken bu hafta itibariyle vaka sayısısında %10’luk bir düşüş olduğu açıklandı.

HAKAN USTA, ‘’AZ OLSA VAKALAR DÜŞÜŞ EĞİLİMİNDE''
Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, yaptığı açıklamada Trabzon’da azda olsa düşün eğiliminin olduğunu söyleyerek, ''Vaka sayılarında yüzde 10’luk bir düşüş var. Durağanlaşma azda olsa düşüş eğilimine geçti. Yeterli değil tabi ki. Kısa sürede bu tablonun düşüş hızının artmasını ümit ediyoruz’’ dedi.

TAM KAPANMA KONUSU
Tam kapanmanın olup olmayacağı konusunda ise Usta, ''Tam kapanma ile ilgili Trabzon için birşey dememiz mümkün değil, tam kapanma gibi de bir düşüncemiz yok, zaten bu konuyu bilim kurulu değerlendirip karara bağlıyor. Bize düşen duyarlı olup kısıtlama kurallarını suistimal etmeden maske mesafe temizlik kuralından taviz vermeyerek tabloyu aşağılara çekmektir’’ ifadelerini kullandı.

(61Saat)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.