İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli,Doların hızlı yükselişinin yaşamı olumsuz etkiliyor.

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Türk Lirasının Dolar karşısında hızla değer kaybetmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

04 Eylül 2020 Cuma 12:21
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli,Doların hızlı yükselişinin yaşamı olumsuz etkiliyor.

Doların hızlı yükselişinin yaşamı doğrudan olumsuz etkilediğini kaydeden Başkan Kuvvetli, “Geçtiğimiz haftalarda, haber spikeri Ahmet Hakan’ın doların yükselişine yönelik kaygısını belirtmesi üzerine; Ahmet Hakan’a ‘Dolarla mı maaş alıyorsunuz, dolar borcunuz mu var, dolarla bir işiniz var mı?’ diyen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın bu sözlerini son derece trajikomik bulduğumu belirtmek isterim. Zira üretim politikasındaki yanlışlıklar dolayısıyla birçok ürünü ithal eden bir noktaya gelen ülkemizde yaygınlaşan yabancı ürün tüketimi vatandaşın cebini doğrudan etkilemektedir. Başta ekonomi ve tarım politikalarının yanlış yönetilmesinden tutun da birçok alanda yanlış yönetimin doğurduğu olumsuz sonuçlar vatandaşı darboğaza sokmaktadır.” 

Değerlendirmesine Trabzon özelinden de örnekler vererek devam eden Başkan Kuvvetli, “Doların vatandaşı etkilemeyeceği yönündeki açıklamaların inandırıcılığı olmadığının günlük yaşantımızda birçok örneği var. Birçok ilçesine hala doğalgaz gelmemiş olan Trabzon’umuzda vatandaşlarımız kış için yakacağı kömürün ödemesini dolar bazında yapmaktadır. Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, söylediği gibi vatandaşın doların yükselişinden etkilenmemesini istiyorsa, gerçekten vatandaşının ekonomik refahını önemsiyorsa; kömür fiyatlarını Türk Lirası fiyatının sabitlenmesini ve bu şekilde satılmasını sağlamalıdır.  Doların yükselişiyle doğrudan artan ve vatandaşlarımızın yaşam koşullarını olumsuz etkileyen araç fiyatları, akaryakıt fiyatları, ithal ilaç ve medikal malzemeleri, cep telefonu bilgisayar, beyaz eşyalar da bu duruma örnek olarak gösterilebilir. Yani dünyanın 10. ekonomisi olma hedefini sürekli dile getiren Bakan Albayrak’ın bu hedefe ulaşmanın mümkün olmadığını Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener gibi çarşıya, pazara inerek; vatandaşın arasına girerek özümsemelidir.” Diyerek sözlerini noktaladı.

Son Güncelleme: 04.09.2020 13:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.