İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, yükselen kömür fiyatlarına dikkat çekti

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, yükselen kömür fiyatlarına dikkat çekti “Eylül ayının zam şampiyonu kömür oldu” dedi.

05 Ekim 2021 Salı 16:19
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, yükselen kömür fiyatlarına dikkat çekti

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Eylül ayı tüketici fiyatlarında en fazla artışın kömür de yaşanması üzerine bir açıklama yapan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs “Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tüketici fiyatları bazında Eylül ayında en fazla fiyat artışı yüzde 33,72 ile kömür fiyatında görüldü. Eylül ayının zam şampiyonu kömür oldu. Doğalgazın ardından kömür fiyatlarındaki artış el yakmaya başladı. Geçen yıl ithal kömürün tonu 1200 TL. iken bu yıl 2 bin 600 TL’yi geçti. Kış mevsiminin yaklaştığı bu günlerde kömür fiyatları aldı başını gitti.  Geçen yıl 35 TL. olan 25 kg’lık torba kömür bu yıl 70 TL’ye satılıyor. Kömür fiyatında artış yüzde 100’ü geçti.” dedi.

İYİ Partili Örs yaptığı açıklamada “Temel tüketim maddelerine, elektrik, doğalgaz, kömüre ve gıda ürünlerine yapılan zamlar, dar gelirli vatandaşımızı kara kara düşündürüyor. Asgari ücretli vatandaşımız, emeklimiz yüzde 100 pahalanan kömürü nasıl alacak? Üst üste yapılan zamlarla alım gücü tükenen vatandaşlarımız kış mevsiminin yaklaşması ile nasıl ısınacaklarının derdine düşmüş durumda. Doların yükselmesi ile tavan yapan kömür fiyatları, vatandaşı canından bezdirir hale geldi. Gittiğimiz her yerde vatandaş bu kömür fiyatlarından şikayetçi, ‘Çok sıkıntılı bir durumdayız. Kömür sanki altın oldu! Fiyatları şu an da 2600-2700 TL’den başlıyor. Kömür fiyatı asgari ücretle eş değerde gidecek dedik ama asgari ücreti de aştı’ diyorlar. Artık o hale geldi ki; vatandaş doğalgaz ve elektrik faturalarına bakmaya korkar hale geldi.  Her ay zam geliyor. Aynı şekilde kömür fiyatları da aldı başını gidiyor ve iktidar bu durumu sadece seyrediyor.” ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 05.10.2021 16:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.