Kokulu Üzüm Fidan Üretimi ve Bahçe Oluşturma Projesi

Akçaabat Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü Kokulu Üzüm Fidan Üretimi ve Bahçe Oluşturma Projesi devam ediyor.

12 Mart 2019 Salı 16:15
Kokulu Üzüm Fidan Üretimi ve Bahçe Oluşturma Projesi

Akçaabat Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü olarak kokulu üzüm fidan üretimi ve bağ yapımı için çalışmalarımıza bu yılda devam ediyoruz.

Bölgemizde geleneksel olarak yetiştirilen ve unutulmaya yüz tutmuş kokulu üzümün (isabella üzümü) yaygınlaştırılması, geliştirilip gelecek nesillere aktarımının sağlanması çalışmalarımız devam etmektedir. Geçen yıl üreticilerimize 11 dekar kokulu üzüm bahçesi oluşturulmuştur.

Akçaabat Belediye Başkanlığı ile Doğu Karadeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün protokolüyle sürdürülen fidan üretimine Enstitümüzün serasında tekrar başlanmıştır. Belediyemiz Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünce yürütülen proje ile aile ekonomisine de katkı sağlamak maksatlı bahçe kurmak isteyen üreticilere verilmek ve kurumumuzca da kurulması planlanan örnek üzüm bağı yapımında kullanılacak fidan üretimini sürdürüyoruz.

İlk etapta geçen yıl bağ fidanı üretimi eğitimleri verilen üreticilerin, 11 dekarlık alan için bahçe toprak analizleri yapılmış, teknik elemanlar nezaretinde dikimi yapılan bahçelere ilave olarak bu yıl da 20 üretici için birer dekarlık bağ oluşturma hedeflenmiştir. Hayata geçirilecek olan uygulama ile bölgemizde yeteri miktarda elde edilecek üzüm, taze tüketiminin yanında kurutulmuş üzüm, sirke, komposto, hoşaf ve donmuş olarak katma değerli onbeş çeşit ürün elde ederek kırsaldaki ailelerin ekonomisine katkıları hedeflenmektedir. Bu ürünleri elde edip pazarlamak için küçük işletmelerin kurulmasına da zemin oluşturacaktır.

Bu maksatla yapılacak fidan üretimi, dağıtımı ve örnek bahçe tanzimi ile ilgilenen üreticiler Akçaabat Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüze müracaat edebilir, bilgi alabilirler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.