Muhammet Balta: "Senaryo yazıp inanıyorlar"

Revi’nin görev değişikliği ile ilgili konuşan Balta, “Birileri oturuyor, senaryo yazıp buna inanıyor. Görevden o aldı, bu aldırttı dedikoduları var. Hakkımda söylenenler yalan.” dedi

18 Ocak 2021 Pazartesi 10:27
Muhammet Balta: "Senaryo yazıp inanıyorlar"

SONNOKTA RÖPORTAJ - İl Başkanlığı konusunda açıklamalarda bulunan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, "Görüşüm sorulduğunda tabii ki taraf olacağım" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü; “Birçok isim geçiyor Trabzon İl Başkanlığı için. Temayül yoklaması ile teşkilatın kanaati alındı. Belediye Başkanlarından da düşünceleri sözlü olarak soruldu. Bazı sivil toplum kuruluşlarına da fikirleri soruldu. Milletvekillerinin de kanaati alınacak. Ardından mülakat yapılıp birkaç aday Cumhurbaşkanımızın huzuruna çıkartılacak. Cumhurbaşkanımız da İl Başkanı adaylarını mülakat yapacak, kendisine göre de bir ajandası vardır. Tüm bu çalışmaların ardından koordinatörler kararlarını belirtecek, bunların sonunda Cumhurbaşkanımız ya kararını açıklar ya da gidin yeniden çalışın der.”

SÜRPRİZ OLABİLİR
“İl Başkanlığı konusunda görüşüm sorulduğuna tabii ki taraf olacağım, kimi yaparsanız yapın diyemem, kanaatimi belirteceğim. İster istemez insanlar kırılır, o yüzden bu kararımı kamuoyuna açıklamam. İsim vereceğim, benim verdiğim isim İl Başkanı olmayabilir belki ama birisi İl Başkanımız olacak. Sevsem de sevmesem de İl Başkanı olacak ismin partiyi yukarıya çıkarması için kendisi ile çalışmaya devam edeceğim. Cumhurbaşkanımızın olduğu yerde her zaman sürpriz olabilir, İl Başkanlığı için de sürpriz bir karar çıkabilir.”

SENARYO YAZIP İNANIYORLAR
“Birileri oturuyor, bir senaryo yazıp buna inanıyor. Görevden o aldı, bu aldırttı gibi dedikodular var. Bizim İl Başkanımız altı sene görev yaptı ve başka bir göreve getirildi. Ben teşkilatın içerisinde koordinatör olarak görev yapıyorum. Eksikler söylenir ama her işin de bir adabı var. Ben birisi için görevden alın demem, hakkımda söylenenler kesinlikle yalan. Fikirlerimiz soruldu ve sadece fikirlerimi söyledim. Görev değişikliği teşkilatımızın kararıdır. Olayın benle bağdaştırılması algıdır.”

O KADAR VEFASIZ DEĞİLİM
“İl Kadın Kolları Kongresi’ndeki teşekkürlerim konuşuluyor, eski İl Başkanı’na teşekkür etmemişim. İl Başkanı’na, İl Başkanlığı kongresinde teşekkür edilir, eş değer yer orasıdır. Altı sene görev yapmış İl Başkanımıza ben teşekkür ederim, yeni görevi tevdi edildiğinde zaten kendisine teşekkür ettim. En güzel teşekkürü Cumhurbaşkanımız yapıyor zaten. Altı sene İl Başkanlığı yapan insana İl Başkanlığı Kongresi’nde de teşekkür edeceğim. Her şeyin altında bir şey aramak yanlıştır. Ben bu insani duruşu göstermeyecek bir kişi değilim. Şartlar ve zemin ne gerektiriyorsa ben onu yapabilecek tecrübede bir insanım, 26 senedir de siyasetin içindeyim. Adnan Günnar ve beni ayırıp diğer milletvekillerimizle aramıza nifak tohumu ekmek adına uğraşıyorlar. Hepimiz bu partiye hizmet veriyoruz. Ben teşekkür etmeyecek kadar vefasız bir isim değilim.”

TEŞKiLAT TERBiYESi ALMIŞ SiYASETÇiYiM
“Diyorlar ki, daha önceki İl Başkanı ile arasında problemler vardı, onun yüzünden programlara gelmedi, şimdi Hasan Dilekoğlu ile şehirde programlar gerçekleştiriyor. Ne alakası var, ben teşkilat terbiyesi almış bir siyasetçiyim. Beğensem de, beğenmesem de Trabzon’da program yaparken İl Başkanının haberi olmadan program yapmam. İlçelerde de aynı şekilde ilçe başkanlarına haber veririm. Trabzon’da da son olarak İl Başkanlığı görevini yürüten İl Başkanvekilimiz Hasan Dilekoğlu’na programlar yapacağımı söyledim. İlgili arkadaşlar gelmek isterlerse gelsinler dedim. Kendisi de Araklı programına katılmak istediğini söyledi ve katıldı. Durum böyle gelişti, gittik Araklı’daki yangın bölgesini ziyaret ettik.”

ÇALIŞTIĞI KURUMA SORUMLULUĞU VAR
"TİSKİ Genel Müdürü ile bir siyasi İl Başkanı arasında olay yaşandı. İnsanların siyaset yapması kadar doğal bir şey yok. Zaten işçi statüsünde olan insanların yasal olarak siyaset yapma konusunda sorunları yok. Biz genelde yönetimlere ve bu tür yerlere insan seçerken bu tarz yerlerde çalışan insanları bulunduğu yerdeki dengeleri bozar diye çok tercih etmiyoruz. Bu arkadaşımız bir siyasi partinin İl Başkanı olabilir ancak Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde çalışıyor. Dolayısı ile İl Başkanı olduğu kadar da çalıştığı kuruma karşı sorumlukları var. Bu arkadaşımızın geçmiş yönetimle de sıkıntısı oldu. Çalıştığı kurumu kamuoyu nezdinde küçük düşürücü eleştirisel bazda söylemleri olmuş ve soruşturma geçirip ceza almış. Mahkemeye itiraz etmiş ve itirazı reddedilmiş.”

O ÖZGÜRLÜK YOK
“Siyasi parti İl Başkanı olabilirsiniz ama diğer tarafta da bir belediye çalışanısınız. Çalıştığınız kurum ve kurumun müdürünü küçük düşürücü ve rencide edici ifadelerde bulunamazsınız, o özgürlüğünüz yok. Bir eksilik var ise orada çalıştığın için o eksilik sende de var demektir. Bunu yapmamak gerekiyordu ama yapıldı, kurum amiri de kendisini çağırdı. Durumdan rahatsızsanız gider Büyükşehir Belediye Başkanı’na durumu anlatırsınız, yine olmazsa gider hukukta hakkını ararsınız. Nerede olursa olsun, hiçbir iş yerinde iş ahlakı olarak kimsenin imtiyazlı olmaması lazım.”

TRABZONLU OYUNA GELMEMELİ
“Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde farklı siyasi partilere kayıtlı isimler çalışıyor. Herkes işini düzgün yaptığı zaman kimse kimseye art niyetli bakmaz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan bizim partililerimiz işten atıldı. Ama Trabzon’da bir siyasi partinin il başkanı, idarecisi tarafından çağrıldı diye kamuoyu önüne çıkıp duruma tepki gösteriyor. Bu arkadaş burada yıllardır çalışıyor ve yakınları da belediyede çalışıyor. Bu durumu gündeme taşıyıp birilerini yıpratma uğruna yapılan bu tarz işlerden vazgeçilmeli. Birisiyle sorunu olan delikanlı gibi onun üstüne gider. Ama kişileri farklı farklı olaylarla kullanarak bir kurumu ve başındaki şahsı yıpratmaya çalışan insanlara Trabzon izin vermemeli. Zaten bu isimleri Trabzon kamuoyu çok iyi biliyor. Ona göre vatandaşımız değerlendirmesini de yapıyor zaten. Trabzonlu oyuna gelmemeli.”

ZANNEDİYORLAR Kİ HER YERİ YÖNETİYORUZ
“Her insanın bir özgül ağırlığı vardır. Sokakta yürürken bunun karşılığını alırsınız. Halk nezdinde özgül ağırlığı olmayan insanların söylediklerinin hiçbir karşılığı da olmaz. Bazıları oturdukları yerde, bir şeyler karalayarak zannediyorlar ki her tarafı biz yönetiyoruz. Çok açık söylüyorum, yönetme hevesinde olanlar siyasi arenaya çıkar, halkın terazisinde onay alırsa yönetir. Ama oturduğu yerden siyasileri hedef belirleyip, siyasilere rota çizmek ve idare etmeye çalışmak hoş şeyler değil. Bu kişilere de siyasilerin malzeme olmaması lazım. Bu işleri doğru bulmuyorum.”

İYİYİ DE KÖTÜ GÖRÜYORLAR
“Et Kombine ve Şehirlerarası Otogar’ın yerleri tartışılıyor ama Trabzon’da da Karadeniz’de de hangi yerleşim yerine bakarsanız bakın eğer siz eleştirel bazda bakacak olursanız eleştiri yaparsınız. Yer yok ne yapalım, denizin üzerinde mi yapalım? Artık bu işler bilimsel veriler ile yapılıyor. Trabzon’da maalesef her şeyi eleştirin kişiler de var. Sokakta itibarsız ama kendini kanaat önderi görenler var ne yazık ki şehrimizde. Her şeyi ben bilirim edasında olan bu kişiler sevmediği kişilerin yaptığı her şeye iyi de olsa kötü diyor. Bu anlayıştan uzak durmak gerek.”

İSTERİZ Kİ HER YERDE OLSUN
"Doğalgazı buluşumuz ve bu gemileri yapmış olmamız çok büyük işler. Bundan sonra da Türkiye’nin hem denizlerde hem de karada yer altı zenginliklerini tespit etme de aktif halde çalışmalarımızı devam ediyor. Çok daha güzel müjdeler alacağımızı bekliyorum. Doğalgaz için sismik araştırmalar yapılıyor, Doğu Karadeniz’de olabileceği söyleniyor. Biz isteriz ki her yerde olsun. Arıyoruz ve yer altı kaynaklarını buluyoruz, bulmaya da devam edeceğiz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.