Sağlık yönetiminde verimlilik dönemi

Sağlık Bakanlığı, sağlık hizmetlerinin sunumunda yöneticilerin hastane hizmet süreçlerini daha etkin takip edebilmesi ve problemlere erken müdahale edilebilmesi amacıyla “Yönetici takip ekranları” uygulamasını başlattı. Hastane yöneticileri için oluşturulacak Yönetici Takip Ekranı sistemiyle poliklinik, tetkik ve işlem randevu süreleri kısalacak.

09 Ağustos 2018 Perşembe 16:28
Sağlık yönetiminde verimlilik dönemi

Sağlık Bakanlığı,  kamuda zaman ve kaynak israfının önüne geçmek için “Verimlilik Yerinde Değerlendirme Rehberi”ni yayımladı. Rehberde yer alan yeniliklerden birisi de hastane hizmet süreçlerinin “Yönetici takip ekranları” ile takip edilmesidir. Bundan böyle sağlık tesisi yöneticileri tıbbi, idari ve mali süreçlere aktif olarak katılacak. Sisteme veriler tek tek işlenecek. Sağlık tesisinin tıbbi, idari ve mali verilerini istatiksel olarak geliştirilen “yönetici takip ekranı”ndan takip edecek olan yöneticiler aksayan yönlere doğrudan müdahale ederek kaynak ve zaman israfının önüne geçecek. Randevular, poliklinik hizmetleri ve diğer hastane hizmetleri daha hızlı tamamlanacak.Projeyi hayata geçirmek için Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Verimlilik ve Kalite Uygulamaları Daire Başkanlığı, 09.08.2018 tarihinde Trabzon’da “Verimlilik Yerinde Değerlendirme Rehberi ve Yönetici Takip Ekranları” hakkında Trabzon’da Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Rize ve Artvin illerini kapsayan toplantı yapıldı.Toplantıya Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Alper, Kamu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Naim Ata, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğünden Verimlilik ve Kalite Uygulamaları Daire Başkanı Uzm. Dr. Cihan Döğer, Acil Sağlık Hizmetleri ve Yurtdışı Sağlık Birimleri Daire Başkanı Dr. Mustafa Taşkın, Sağlık Bakım, Hasta Hizmetleri ve Eğitim Daire Başkanı Bilgen Bağcı Aydın katıldı.

Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Murat ALPER, “Yapılan toplantı ile yönetici takip ekranları Trabzon ve çevre illerdeki yöneticilere anlatılacaktır. Yönetici takip ekranları ile sağlık tesisi yöneticilerinin tıbbi, idari ve mali süreçlere proaktif olarak katılması, aynı zamanda yöneticilerin sağlık tesisindeki sorunlu alanları tespit ve erken müdahale edebilmesi amaçlanmaktadır” diye konuştu.Prof. Dr. Murat ALPER, ”İl Sağlık Müdürlüğünün, Başhekimliğin, Müdürlüğün ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğünün hastaneleri yönetme tarzını standartlaştırıyoruz ve odaklanması gereken noktaları gösteriyoruz. Acil servis, yoğun bakım, poliklinik ve tüm randevulu işlemlerde süreçlerin kayıt altına alınarak veri doğruluğunun artırılıp, acil servis ve poliklinik yoğunlukların azaltılması, randevu sürelerinin, tetkik ve işlem sonuç verme sürelerinin kısaltılması, ameliyathanelerin etkin kullanımı, yoğun bakım ve diğer hizmet süreçlerinin iyileştirilmesi hedeflenmektedir” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.